GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πρεμιέρα" για την 82η ΔΕΘ

Ξεκινά σήμερα η 82η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ...


Ξεκινά σήμερα η 82η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πεδία του επιχειρείν, της οικονομίας, του πολιτισμού και της αναψυχής.

Την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιάσει στις 8 το βράδυ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ η κινεζική συμμετοχή των 167 επιχειρήσεων έχει αναπτυχθεί στο περίπτερο 13.

Μεταξύ αυτών επτά έχουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, καθώς και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης.

Καθημερινά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 15, θα πραγματοποιούνται b2b συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων. Στις 10 σήμερα θα ξεκινήσει στην αίθουσα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το πρώτο φόρουμ με την αφορμή της κινεζικής παρουσίας, το Greek-Chinese Cooperation Forum, με θέμα: "Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector", το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΗ και του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Στο πλαίσιο της κινεζικής παρουσίας, η Beijing Sports University Art Troupe (BSU Art Troupe), μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα. Επίσης το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την έκθεση "Η Κίνα στο ΚΘΒΕ", στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης", θα παρουσιάσει στις 19.30 στο κοινό κοστούμια, μακέτες και φροντιστηριακό και οπτικοακουστικό υλικό από τέσσερις παραστάσεις με χώρο δράσης την Κίνα, που ανέβηκαν στις σκηνές του στα 56 χρόνια λειτουργίας του.

Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ συμμετέχουν και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. Με ξεχωριστές συμμετοχές θα δώσουν το "παρών" στην Έκθεση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, των Σερρών και για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Πλούσιες είναι και οι επιμέρους θεματικές ενότητες της 82ης ΔΕΘ: από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming.

Η 82η ΔΕΘ φιλοξενεί επίσης το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2, το οποίο με τον γενικό τίτλο "The New New" (Το καινούριο νέο) αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το "Μουσείο Frappé", στο Περίπτερο 11, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία του καφέ, στους μύθους και τις αλήθειες που τον συνοδεύουν, αλλά και στην παραγωγική διαδικασία. Στην ταράτσα του ίδιου χώρου θα λειτουργεί ένα ιδιαίτερο beach bar.

Στην 82η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον χρόνο και στην πυρκαγιά του 1917. Μια μακέτα 30 μέτρων που θα αναπαριστά το παραλιακό μέτωπο πριν από την πυρκαγιά του 1917 θα εκτεθεί στην Πύλη της ΧΑΝΘ. Επίσης ένα 60λεπτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θεσσαλονίκη 1917-Η Φωτιά που Γέννησε μια Πόλη», σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Βαρδαρινού, θα προβάλλεται στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης".

Η έκθεση έργων ζωγραφικής "Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού", από τη συλλογή του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών του Γ.Ν.Θ. "Παπαγεωργίου", θα φιλοξενείται καθ' όλη τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου "Ιωάννης Βελλίδης".

Την ίδια στιγμή, το "παρών" θα δώσει και φέτος η Cheapart, με εικαστικούς καλλιτέχνες που διαθέτουν τα έργα τους σε προσιτές τιμές. Επίσης, οι "Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά" θα ανοίξουν για μία τελευταία φορά τις πύλες τους για το κοινό της 82ης ΔΕΘ.

Οι καθημερινές συναυλίες της ΔΕΘ θα ξεκινήσουν την Κυριακή, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να εγκαινιάζει τα Music Events στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Φέτος η ΔΕΘ-Helexpo ενώνει τις δυνάμεις της με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών "Όραμα Ελπίδας", στέλνοντας μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Μάλιστα, στις 17 Σεπτεμβρίου, η 82η ΔΕΘ θα κλείσει με συναυλία του Σάκη Ρουβά, αφιερωμένη στους ανθρώπους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση