GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαδημούλης: Μαύρη μέρα για τη Γερμανία, την Ευρώπη και την Ελλάδα η είσοδος του AfD στη Βουλή

"Δυστυχώς για τη Δημοκρατία, κέρδισε η άκρα Δεξιά", είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεω...


"Δυστυχώς για τη Δημοκρατία, κέρδισε η άκρα Δεξιά", είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε αρνητικά σημάδια τον υπερτριπλασιασμό – περίπου – της δύναμης της άκρας Δεξιάς και τη μεγάλη άνοδο των Φιλελευθέρων.

Υπογράμμισε δε, ότι, είναι "μαύρη μέρα όχι μόνο για τη Γερμανία που ξαναμπαίνει η άκρα δεξιά για πρώτη φορά μετά το ‘45 (στη Βουλή) και (είναι) μια μαύρη μέρα και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα που έχει υποφέρει πάρα πολλά από τον ναζισμό. Ποντάρισαν στον φόβο και την ανασφάλεια συνδυάζοντας το προσφυγικό - μεταναστευτικό με την τρομοκρατία και κέρδισαν προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο κόμμα της κυρίας Μέρκελ”, είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης.

Σημείωσε δε, ότι, οι Σοσιαλδημοκράτες πλήρωσαν το κόστος μιας δεξιόστροφης πολιτικής γι’ αυτό επιλέγουν να μείνουν στην αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο μεγάλα κόμματα, εισέπραξαν κοινωνική διαμαρτυρία.

Αναφερόμενος στο κόμμα των Πρασίνων τόνισε – μεταξύ άλλων – πως είναι εναντίον της μονομερούς λιτότητας, ενώ οι Φιλελεύθεροι έχουν αρνητικές θέσεις για την Ελλάδα.

Διατύπωσε την εκτίμηση ότι η συζήτηση και διαπραγμάτευση για τη συγκρότηση κυβέρνησης θα διαρκέσει αρκετά. "Η Γερμανία θα έχει την προηγούμενη κυβέρνηση ως υπηρεσιακή μέχρις ότου συγκροτηθεί η επόμενη κυβέρνηση και έχουμε κάθε λόγο (η Ελλάδα) σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς θεσμούς να υλοποιήσουμε τον στόχο που έχει συμφωνηθεί, που είναι να τελειώσουμε και να ολοκληρώσουμε τρίτη αξιολόγηση μέσα στο 2017", τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση