GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Δεν λέμε "Go back" σε κανέναν

Ο λόγος της Γερμανίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους μας είναι σημαντικός, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο Αλέξης Τσ...


Ο λόγος της Γερμανίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους μας είναι σημαντικός, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να αναζητά δυνατότητα συνεννόησης με ισχυρές προσωπικότητες της Ευρώπης και όχι να στήνει «αντιπαραθέσεις εκ προοιμίου», τόνισε ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι «ανοικτόμυαλη και έχει συναίσθηση της ευθύνης».
Δεν λέμε «Go back» σε κανέναν, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση στοχεύσει σε έξοδο της χώρας «από την κρίση και τα μνημόνια» τον Αύγουστο του 2018, και ο λόγος της Γερμανίας για τη ρύθμιση του χρέους της χώρας μας είναι σημαντικός.
Ανήμερα των γερμανικών εκλογών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε πάντως το Βερολίνο πως η πολιτική που ακολουθεί για μία «γερμανική Ευρώπη» καταλήγει εις βάρος των λαών του ευρωπαϊκού νότου.
Επαναλαμβάνοντας πως το Μαξίμου δεν ήθελε τον στόχο για τα πλεονάσματα στο 3,5%, ο κ. Φίλης εξέφρασε την ελπίδα πως μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία θα θέσει τα θεμέλια για την αναβίωση ενός γαλλογερμανικού άξονα, δεδομένου και του καλού κλίματος κατά την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα.
«Δεν ελπίζουμε υπέρμετρα σε τίποτα», πρόσθεσε, εκφράζοντας την επιθυμία της κυβέρνησης να αξιοποιεί κάθε «χαραμάδα» στην Ευρώπη.
Θα ήταν «ύβρις να υποστηρίξει κάποιος πως όλα έγιναν σωστά» στη διαχείριση της μόλυνσης από την πετρελαιοκηλίδα, παραδέχθηκε ο Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για συμπέρασμα «απλής λογικής».
Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει στο κατά πόσο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα πρέπει να παραιτηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι εκμεταλλεύεται «αντιπολιτευτικά» το ατύχημα.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση