Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

  Η Βόρεια Κορέα εντείνει τα προγράμματα της για πυρηνικά όπλα


  Η Βόρεια Κορέα, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε, διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

  "Η υιοθέτηση άλλης μιας παράνομης και καταχθόνιας 'απόφασης για κυρώσεις' που καθοδηγήθηκε από τις ΗΠΑ επιτρέπει στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας να επαληθεύσει ότι ο δρόμος τον οποίο έχει επιλέξει να πάρει είναι ο απολύτως σωστός", αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας και προσθέτει:

  "Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αυξήσει τη δύναμή της προκειμένου να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και το δικαίωμά της να υπάρχει".

  Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ομόφωνα έναν όγδοο γύρο κυρώσεων στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να πειθαναγκαστεί τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Το κείμενο προβλέπει την επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές αερίου προς τη Βόρεια Κορέα, τον περιορισμό των εξαγωγών πετρελαίου και διυλισμένων υποπροϊόντων του, καθώς και την απαγόρευση των εξαγωγών βορειοκορεατικών υφαντουργικών προϊόντων.

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε την απόφαση "πρόκληση γεμάτη μίσος" με σκοπό "να στερήσει από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας το νόμιμο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και να προκαλέσει ασφυξία στο κράτος της και τον πληθυσμό της μέσω ενός απόλυτου οικονομικού αποκλεισμού".

  Ειδικοί αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την επιβολή των νέων κυρώσεων, καθώς—όπως υπενθυμίζουν—οι προηγούμενες δεν εμπόδισαν τη Βόρεια Κορέα να σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

  Πηγή πληροφορίων: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η Βόρεια Κορέα εντείνει τα προγράμματα της για πυρηνικά όπλα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr