GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στεφάνι στο μνημείο ολοκαυτώματος της Βιάννου κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - ΦΩΤΟ

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Βιάννο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της 74ης επετείο...


Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Βιάννο βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της 74ης επετείου από το Ολοκαύτωμα των χωριών της Βιάννου και της δυτικής Ιεράπετρας.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Μνημείου του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, έκανε τις εξής δηλώσεις:

"Η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Βιάννου εκπέμπει στο διηνεκές τρία μηνύματα:

Πρώτον, το μήνυμα της Ελευθερίας. Εμείς οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε ανυποχώρητα τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που είναι σύνορα, εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερον, το μήνυμα της Μνήμης. Δεν ξεχνάμε στη μνήμη τους και για λόγους Δικαιοσύνης ότι οι απαιτήσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι και θα είναι πάντοτε απαράγραπτες. Δηλαδή θα είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες ως την τελική δικαίωση.

Το τρίτο μήνυμα είναι το μήνυμα της Διδαχής. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι οι εφιάλτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχουν τελειώσει. Τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην Ευρώπη μας διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση. Πρέπει να φύγουν οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα υπολείμματα και θυμίζουν τους εφιάλτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρέπει να υπερασπισθούμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη. Γιατί μέσα από την Κοινωνική Δικαιοσύνη και από την Αλληλεγγύη θα πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που δημιουργούν ρήξη του κοινωνικού ιστού και οδηγούν στην δυστυχία των ανθρώπων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση