GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δήλωση του Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα που θα προκαλέσει αίσθηση

Ευθεία απειλή πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσε στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόνα...


Ευθεία απειλή πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσε στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της Βενεζουέλας, όπου άφησε να εννοηθεί ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης.

Ο Τραμπ καταφέρθηκε κατά της Πιονγκγιάνγκ, κάνοντας λόγο για ένα «διεστραμμένο καθεστώς» και προειδοποίησε ότι θα καταστρέψει πλήρως τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω.

«Αν η Βόρεια Κορέα δεν υποχωρήσει, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να την καταστρέψουμε πλήρως», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επισήμανε ότι «ο αμερικανικός στρατός θα είναι σύντομα ισχυρότερος παρά ποτέ». Με το πού ακούστηκε η αυστηρή αυτή προειδοποίηση, σύμφωνα με τηλεράφημα του ΑΜΠΕ, ακούστηκε ένα ηχηρό μουμουρητό στην αίθουσα.

Ο Τραμπ, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτό. Αποκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «rocket man», ελληνιστί πυραυλάνθρωπο» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του».

Όσο για τη Βενεζουέλα, χαρακτήρισε την κατάσταση απαράδεκτη τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε στην άκρη και να παρακολουθούμε». Έτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση