GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την ανάκληση απόφασης για τα δωρεάν μεταπτυχιακά σε παιδιά καθηγητών πανεπιστημίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

"Αυτές οι αποφάσεις που ενισχύουν την κοινωνική ανισότητα και εγείρουν αυτοματισμούς, δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο του 21ου αιών...


"Αυτές οι αποφάσεις που ενισχύουν την κοινωνική ανισότητα και εγείρουν αυτοματισμούς, δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα", αναφέρει, εκτός των άλλων, σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τη δωρεάν φοίτηση παιδιών καθηγητών σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης της συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Σύγκλητος επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της εν λόγω απόφασης, «που προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, δημιουργεί έλλειμμα δημοκρατίας και μας πισωγυρίζει στις εποχές της «εύνοιας ημετέρων» και της «οικογενειοκρατίας» και προσθέτει πως: «καταργεί τις έννοιες της ισοπολιτείας και της ισονομίας, και αμαυρώνει την εικόνα του ιδρύματος».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο «που δίνουμε τη μάχη για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προχωράμε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για ένα προσβάσιμο πανεπιστήμιο, ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες».

Τέλος, ζητείται από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου «να εφαρμόσει τον νέο νόμο Ν.4485/2017 για την ανώτατη εκπαίδευση, όπου προβλέπονται ακαδημαϊκοί κανόνες για τις μεταπτυχιακές σπουδές και ευνοούνται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», ενώ καλείται η διοίκηση του πανεπιστημίου «να προβεί σε συνέργειες με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ενδυναμώνοντας την έρευνα, εμπνέοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της περιφέρειάς μας»

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση