GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φονικό το πέρασμά του κυκλώνα "Ίρμα" από τα βρετανικά υπερπόντια εδάφη

Ο κυκλώνας Ίρμα αποδυναμώθηκε σε κατηγορίας 3 κυκλώνα όμως αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου καθώς θα προσεγγίζει τη Φλόριντα, έγινε σήμερ...


Ο κυκλώνας Ίρμα αποδυναμώθηκε σε κατηγορίας 3 κυκλώνα όμως αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου καθώς θα προσεγγίζει τη Φλόριντα, έγινε σήμερα γνωστό από το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλώνων (NHC).

Η Ίρμα, που πλήττει σήμερα τις βόρειες ακτές της Κούβας, «είναι ένας κυκλώνας κατηγορίας 3» όμως «αναμένεται εκ νέου να ενισχυθεί καθώς θα κατευθύνεται προς τη νότια Φλόριντα και τα Κις», επισημαίνει το NHC στο δελτίο που εξέδωσε στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Tο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους στα βρετανικά υπερπόντια εδάφη, γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές, την ώρα που οι κάτοικοι προετοιμάζονται για την άφιξη ενός νέου κυκλώνα, του Χοσέ.

«Υπάρχουν 5 επιβεβαιωμένοι θάνατοι» στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, επισήμανε σε ένα μήνυμα προς το Γαλλικό Πρακτορείο η τοπική κυβέρνηση, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να προετοιμαστούν για την άφιξη του κυκλώνα Χοσέ.

«Οι πολίτες πρέπει να σπεύσουν σε καταφύγια το αργότερο έως το απόγευμα, καθώς αναμένουμε την άφιξη του κυκλώνα Χοσέ, ο οποίος αναμένεται να προκαλέσει καιρικές συνθήκες επιπέδου τροπικής καταιγίδας» προειδοποιεί σε ένα δελτίο τύπου η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών των Νήσων.

Στο δελτίο τύπου σημειώνεται επίσης ότι έχουν προκύψει προβλήματα ασφαλείας «που σχετίζονται με λεηλασίες» και τονίζεται ότι από τις 18.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ένας άνθρωπος έχασε επίσης την ζωή τους στο αρχιπέλαγος Ανγκουίλα, ένας «ηλικιωμένος άνδρας» που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε το σπίτι του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σέρι Μπρουκς, αξιωματικός της αστυνομίας.

Αναφερόμενη στον κυκλώνα που σάρωσε το αρχιπέλαγος, η αξιωματικός τόνισε ότι πρόκειται για τον «χειρότερο» κυκλώνα που έχει η ίδια βιώσει.

«Προσπαθούμε να απομακρύνουμε το μεγαλύτερο μέρος των συντριμμιών» που άφησε πίσω του ο κυκλώνας, «δεδομένου ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Χοσέ σε λίγες ώρες» συμπλήρωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση