GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Η Ελλάδα πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας

Με φίλους του Ιδρύματος Διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού «Μαρία Τσάκος», με έδρα το Μοντεβιδέο, συναντήθηκε, ...


Με φίλους του Ιδρύματος Διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού «Μαρία Τσάκος», με έδρα το Μοντεβιδέο, συναντήθηκε, στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Την αποστολή συνόδευε η διευθύντρια του Ιδρύματος Μαργαρίτα Λαριέρα και ο καθηγητής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Στράτος Παπαδημητρίου. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑΝαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:

«Η παρουσία σας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας τιμά και μας συγκινεί. Αποδεικνύετε, έμπρακτα, ότι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά δυνατά, σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Έλληνες είναι αυτοί που συμμετέχουν στη διάδοση της ελληνικής Παιδείας και ως Έλληνες σας υποδεχόμαστε εδώ.

Ιδρύματα, όπως το δικό σας, αποτελούν πόλο συσπείρωσης όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των ‘Ελλήνων κατ’ επιλογήν’, όπως αναφέρει συχνά η κ. Μαργαρίτα Λαριέρα τόσο στις ομιλίες της όσο και στην εκπομπή της στο ραδιόφωνο της Ουρουγουάης

Μέσα από την ανιδιοτελή πολιτιστική και επιμορφωτική σας δραστηριότητα -συνέχισε ο κ. Καμμένος- λειτουργείτε ως εκπρόσωποι του Ελληνισμού στο εξωτερικό, αλλά και ως υπερασπιστές των δικαίων του, των θεμελιωδών αξιών, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Με αυτό το θαυμαστό τρόπο καταφέρατε να διευρύνετε τις δραστηριότητες και τους ορίζοντές σας προς όλες τις κατευθύνσεις, να σας αγκαλιάσει ο λαός της Ουρουγουάης, μετουσιώνοντας το όραμα του καρδαμυλίτη ναυτικού και ιδρυτή του Ιδρύματος, Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.

Παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για τις δραστηριότητές σας και καμαρώνουμε, διότι τα δικά μας τέκνα, με τις επιτυχίες τους στην αλλοδαπή, συνεχίζουν να αποτελούν έναν αδιάψευστο μάρτυρα της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού, των παραδόσεων και των ιδανικών της φυλής μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά, εδώ στην Ελλάδα, ότι η ομογένειά μας, αλλά και οι απανταχού φίλοι της, είναι o βασικός παράγοντας εθνικής ισχύος».

Και ο κ. Καμμένος συνέχισε, «από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις πανανθρώπινες και κοινές αξίες που διέπουν τα έθνη μας. Περάσαμε δύσκολα τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, αλλά η Ελλάδα αποτελεί «πυλώνα» σταθερότητας και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και συμβάλλει στην προώθηση της συνεργασίας και της ευημερίας των λαών της περιοχής μας», επεσήμανε ο υπουργός, για να συμπληρώσει:

«Είχατε την τύχη να γνωρίσετε ένα παράδειγμα ελληνικής οικογένειας, της οικογένειας Τσάκου, τον καπετάν Παναγιώτη, αλλά και παλαιότερα την Μαρία Τσάκος που 'έφυγε' πολύ νωρίς. Ο καπετάν Παναγιώτης μπήκε ως απλός ναύτης στο καράβι και μάλιστα υπεράριθμος, για πρώτη φορά το 1954. Εργάστηκε σε όλες τις θέσεις του καραβιού και στα 26 του χρόνια, το 1970, έγινε καπετάνιος, όπως λέει ο ίδιος, ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας. Με σκληρή δουλειά κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και σήμερα η οικογένεια Τσάκος να έχει περισσότερα από 70 καράβια σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις θάλασσες.

Αλλά, η δύναμη και η επιτυχία δεν μετρώνται με 'φουγάρα πλοίων', όπως λένε οι εφοπλιστές, αλλά από την αγάπη των ναυτικών. Και σε αυτό, παράδειγμα ήταν η Μαρία Τσάκος. Την ίδια αγάπη που συνάντησα στα μάτια των εργαζομένων στα ναυπηγεία της Ουρουγουάης, μαζί με τη διοίκηση και την ιδιοκτησία, πράγμα σπάνιο, αλλά παράδειγμα για όλους. Είχα την τύχη να διατελέσω υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και δεν θα ξεχάσω τη Μαρία Τσάκος, από τη γέφυρα μέχρι τη μηχανή, αλλά και στο κατάστρωμα, να βρίσκεται δίπλα στους ναυτικούς μας και αυτή ήταν η δύναμη της ελληνικής ναυτικής παράδοσης», δήλωσε ο υπουργός, που έκλεισε λέγοντας:

«Ξέρω ότι σας έχουν ‘βομβαρδίσει’ με ρήσεις αρχαίων Ελλήνων. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, εγώ να χρησιμοποιήσω μια φράση του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, ο οποίος είχε πει ότι «εάν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φως». Είμαι σίγουρος ότι στα δικά σας σπίτια υπάρχει άπλετο φως», είπε ο υπουργός και ευχαρίστησε τους φίλους του Ιδρύματος Διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού «Μαρία Τσάκος, από τα βάθη της καρδιάς του εκ μέρους όλων των Ελλήνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΘΕΜΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ή Ο Ανθελληνικός Βόθρος Των "Νικητών" Του ΕΜΦΥΛΙΟΥ Πολέμου Ζούν και Βασιλεύουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΝ λεγώμενης "Ελληνικής Πολιτείας"!

    ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

    Επιμένουν οι Βρυξέλλες: Προαπαιτούμενο και με τη βούλα του Eurogroup η υπόθεση Γεωργίου - Ολο το παρασκήνιο....


    Η υπόθεση Γεωργίου αποτελεί κανονικό, τυπικό και αυστηρά προσδιορισμένο προαπαιτούμενο για τις ελληνικές αρχές, με υποχρεωτική φύση και τακτικό έλεγχο συμμόρφωσης, σύμφωνα με την Κομισιόν, από τις 23 Αυγούστου του 2016, οπότε και ο Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντοπμπρόβσκις, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και η Επίτροπος Μαριάν Τάισεν έστειλαν σχετική επίσημη επιστολή.

    Η επιστολή, την οποία έχει υιοθετήσει το eurogroup και η συμμόρφωση της χώρας προς αυτήν, η οποία ελέγχεται , υποχρεώνει την κυβέρνηση να υπερασπίζεται δημόσια την ακρίβεια των στοιχείων του ελλείμματος και τη δουλειά της ΕΛΣΤΑΤ, να κάνει εκστρατεία πληροφόρησης του κόσμου που βάλλεται από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για το υποτιθέμενο “φούσκωμα” και να υποβάλει αναλυτική έκθεση πεπραγμένων κάθε χρόνο στο κοινοβούλιο.

    Η Κομισιόν και το Eurogroup δεν ζητούν από την κυβέρνηση να “επηρεάσει τη δικαιοσύνη”, αλλά να πιστοποιήσει, ως οφείλει, να υποστηρίξει ανοιχτά, δημόσια και στο πλαίσιο των δικαστικών διαδικασιών και να καταθέσει στη δικαιοσύνη υπέρ του Α.Γεωργίου. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες στην υπόθεση αυτή δεν χωρά “ουδετερότητα”, καθώς αφορά ισχυρισμούς προσώπων που προσπαθούν να καλύψουν την απάτη που διέπραξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2007 ως το 2009 έναντι της ΕΕ (εξ ου και η σχετική διαδικασία επί παραβάσει, η οποία τερματίστηκε μόνο όταν τα στοιχεία αποκαταστάθηκαν το φθινόπωρο του 2011 - δύο χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος διάσωσης).

    Η κυβέρνηση κρίνεται στο EWG και το Eurogroup για το αν έχει πράξει με επάρκεια τα όσα περιγράφονται στην επιστολή Ντομπρόβσκις - Μοσκοβισί - Ταίσεν.

    Η επιστολή ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «η Κομισιόν παρακολουθεί, με ανησυχία, τις πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με την ποινική έρευνα σχετικά με τον κ. Ανδρέα Γεωργίου».

    .... και Έχει Συνέχεια ... Της ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!....



    ΥΓ: Είναι Σύμπτωση ότι το Γεωγραφικό Πλάτος Του Συνόρου μεταξύ Βόρειας (ΛΔΚ) και Νότιας Κορέας Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ... ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΣ ... ΑΘΗΝΑΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση