GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί οι κυκλώνες έκαναν τον Τραμπ να... χαμογελάει

Οι χειρισμοί της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων ανέβασαν τη δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμ...


Οι χειρισμοί της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων ανέβασαν τη δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ και πάλι στο 40%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN που πραγματοποιήθηκε από την SSRS.

Ποσοστό 64% των Αμερικανών δήλωσαν ότι εγκρίνουν τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης Τραμπ στον χειρισμό της κατάστασης ανάγκης που προέκυψε. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 66%, μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων. Το ποσοστό αποδοχής των χειρισμών της κυβέρνησης Τραμπ αυξάνεται στο 90% μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων. Στους Δημοκρατικούς, ποσοστό 44% εγκρίνει τους χειρισμούς του Αμερικανού Προέδρου, έναντι ποσοστού επίσης, 44% που τους απορρίπτει.

Ωστόσο, στο επίπεδο της ασκούμενης εξωτερικής πολιτικής, το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ, δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο έχει μεγαλώσει την ανησυχία των Αμερικανών, αναφορικά με τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας. Ποσοστό 50% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση θεωρούν την Βόρεια Κορέα ως μία άμεση απειλή κατά των ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί από το 37% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε, την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ. Ωστόσο, ποσοστό 41% των Αμερικανών δηλώνουν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ.

Ποσοστό 43% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να επιλυθεί μόνο με οικονομικά και διπλωματικά μέσα. Ποσοστό 58% των ερωτηθέντων είναι υπέρ μιας στρατιωτικής λύσης, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους με διπλωματικά και οικονομικά μέσα. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από το 2012. Ποσοστό 63% υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας, μόνο στην περίπτωση που μια τέτοια εξέλιξη υποστηριχτεί από τους συμμάχους τους και υπάρξει και συμμετοχή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις. Ενώ, την ανάληψη μονομερούς στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν τρεις στους δέκα ερωτηθέντες (29%).

Το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου Τραμπ επηρεάζεται άμεσα από την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων. Το 85% των Ρεπουμπλικάνων εγκρίνουν την απόδοσή του ως προέδρου έναντι μόλις του 9% των Δημοκρατικών.

Για την πορεία της οικονομίας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης που αναφέρονται σε αυτή, ποσοστό 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση είναι καλή. Το ποσοστό αυτό, έχει αυξηθεί κατά 6% από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο και είναι το υψηλότερο από το 2001

Το ποσοστό του Τραμπ, για τους χειρισμούς στον τομέα της υγείας, παραμένει σχετικά χαμηλό στο 31% και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέα νομοθετική για την κατάργηση του προγράμματος Obamacare, που προώθησε ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Συνολικά, ποσοστό 55% των Αμερικανών δυσανασχετούν με την απόδοση του Αμερικανού προέδρου. Από την άλλη μεριά, το ποσοστό θετικής αποδοχής της συνολικής απόδοσης του Τραμπ είχε καταγραφεί στο 38%, τον Αύγουστο.

Για το περιβάλλον, ποσοστό 49% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η ουσιαστική αιτία πρόκλησης ακραίων καιρικών φαινομένων, έναντι ποσοστού 36% σε δημοσκόπηση του 2005. Σε ξεχωριστή ερώτηση, ποσοστό 74% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση συμφωνούν με την χορήγηση βοήθειας στα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περίπτωση που για να εξασφαλιστεί αυτό, πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές, ενώ το ποσοστό της σύμφωνης γνώμης για το θέμα αυτό, καταγράφεται στο 69% μεταξύ των συντηρητικών.

Η δημοσκόπηση αυτή, πραγματοποιήθηκε από την SSRS μέσω τηλεφώνου κατά το χρονικό διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή τυχαίου δείγματος 1.053 ερωτηθέντων σε παναμερικανικό επίπεδο. Το ποσοστό στατιστικού λάθους προσδιορίζεται μεταξύ θετικής κι αρνητικής απόκλισης 3,7%, ενώ αυξάνεται για τις υποομάδες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: The Political Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση