GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γεννηματά στον Αλεβιζάτο: Δεν αναγνωρίζω συμβούλιο υποψηφίων

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, απάντησε με επιστολή της στον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτ...


Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, απάντησε με επιστολή της στον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί με τους υποψηφίους και παράλληλα έθεσε αίτημα αναβολής των εκλογικών διαδικασιών στην Κεντροαριστερά για ένα μήνα.
Στην επιστολή της η κ. Γεννηματά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πρώτον ότι δεν τεκμαίρεται λόγος αναβολής ενός μήνα της διαδικασίας μέχρι στιγμής, δεύτερον, ότι είναι ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα- αν είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα- η επιτροπή Αλιβιζάτου με τους εκπροσώπους των κομμάτων, για να δώσουν λύση στο τεχνικό θέμα που αφορά την αναζήτηση εταιρείας λογισμικού, η οποία θα συνεργαστεί με την WIND και τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει συμβούλιο υποψήφιων αρχηγών υπό τον Αλιβιζάτο, προαναγγέλοντας ότι δεν θα αναγνωρίσει τις όποιες αποφάσεις ληφθούν σε αυτό.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:
«Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το βράδυ, μου προκάλεσε έκπληξη η επιστολή σας, η οποία δυστυχώς πήρε δημοσιότητα. Η δημόσια συζήτηση γύρω από τα διαδικαστικά δεν βοηθάει στην ευόδωση του εγχειρήματος της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η ορθή ανάγνωση των επιστολών των τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθώς και οι μέχρι σήμερα συζητήσεις και αποφάσεις σας στην επιτροπή δεν οδηγούν στην τεκμηρίωση μερικών από των προτάσεων σας.
1. Θέμα αναβολής των εκλογών έχει θέσει μόνο η Vodafone που η προσφορά της σε κάθε περίπτωση είναι απαγορευτική. Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών. Αντίθετα, πολιτικά η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους. Δεν επιτρέπει την αφοσίωση του συνόλου των δυνάμεων του χώρου στην αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων που βασανίζουν τη χώρα. Αυτό αναζητά και περιμένει από εμάς ο λαός μας και αυτό, ως πρώτο μέλημα, απαιτούν οι δυνάμεις που έχουν ήδη αγκαλιάσει το εγχείρημα.
2. Απαιτείται άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις. Αυτό είναι, άλλωστε, το αντικείμενο της Επιτροπής.
3. Αναφέρεστε σε ορισμένες εταιρείες της πληροφορικής οι οποίες έχουν εμπειρία στο σχηματισμό και ανάπτυξη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων. Ο κατάλογος, είμαι βέβαιη, είναι ενδεικτικός. Νομίζω ότι θα μπορείτε να συμπληρώσετε τον κατάλογο αυτό μετά από διαβούλευση με τα μέλη της Επιτροπής. Οι σχετικές επιστολές για την εκδήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να αποσταλούν άμεσα. Έτσι, ώστε, μέχρι την Τρίτη να έχει καταλήξει η Επιτροπή εν ολομελεία σε λύσεις που θα αποτρέπουν ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο από τις συνεχείς παρατάσεις και επιπλοκές.
4. Επαναφέρετε το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Οι απαντήσεις και των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν καταδείξει ότι μια τέτοια διαδικασία δεν παρέχει τα εχέγγυα του αδιάβλητου. Ως εκ τούτου δεν είναι παραδεκτή η οποιαδήποτε ανακίνηση του θέματος αυτού.
5. Φυσικά και έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε διαβουλεύσεις για όλα τα τεχνικά ζητήματα, όσα ανακύπτουν, με τον κάθε ένα από τους υποψηφίους. Αρμόδια να πάρει τις απαιτούμενες αποφάσεις για τα διαδικαστικά είναι η επιτροπή υπό την προεδρία σας , όπως πρότεινα και απεδέχθη το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα. Δεν τίθεται θέμα όμως συνεδρίασης των υποψηφίων, δεν αποτελούν όργανο καθώς πέρα από τα άλλα , δεν υπάρχουν υποψήφιοι από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που μετέχουν στο εγχείρημα. Το εγχείρημα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς ξεκίνησε με την δική μου πρωτοβουλία και πρόταση ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Γι αυτό και αισθάνομαι και έχω ιδιαίτερη ευθύνη για την επιτυχία του. Σε αυτή την προσπάθεια εσείς και η επιτροπή σας είστε πολύτιμος αρωγός.
Με εκτίμηση
Φώφη Γεννηματά»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση