Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

  ΔΝΤ: Απαραίτητο να υπάρχει στρατηγική για τη μείωση των κόκκινων δανείων


  «Εποικοδομητική» χαρακτήρισε την πρόταση της ΕΚΤ για τα stress tests και τις ελληνικές τράπεζες, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

  Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον, ο Μάρεϊ είπε πως «πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» και πρόσθεσε πως «η επίσπευση των stress tests από την ΕΚΤ θα μας βοηθήσει να αξιολογήσουμε την κατάσταση».

  Ο ίδιος δεν επεκτάθηκε περισσότερο στο θέμα, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ο οποίος χαρακτήρισε εποικοδομητική την πρόταση της ΕΚΤ για τα stress test των ελληνικών τραπεζών.

  Ο κ. Μάρεϊ δεν απεδέχθη ότι το Ταμείο "υπέστη ήττα" ή αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ΕΚΤ, εγκαταλείποντας το αίτημα που είχε θέσει το ίδιο για την διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου των ελληνικών τραπεζών (AQR) παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση προσομοίωσης σε ακραίες συνθήκες (stress test).

  Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με την ελληνική κυβέρνηση με την οποία συνεργάζεται αρμονικά.

  Πηγή: enikonomia.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΔΝΤ: Απαραίτητο να υπάρχει στρατηγική για τη μείωση των κόκκινων δανείων Rating: 5 Reviewed By: Press- gr