GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση για τη θαλάσσια ρύπανση θα υποβάλει ο Δήμαρχος Γλυφάδας

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου για την θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στην περιοχή τ...


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου για την θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στην περιοχή του Σαρωνικού, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook.

"Αύριο θα υποβάλω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (Εισαγγελέα Περιβάλλοντος) μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στη περιοχή του Σαρωνικού. Ο Δήμος Γλυφάδας θα διεκδικήσει και την αποζημίωση που δικαιούται στα αστικά δικαστήρια για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών μας" τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολάου.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

"Από τα χαράματα σήμερα καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια με όλα τα μέσα για να αποκατασταθεί η τεράστια ζημιά που έχει γίνει στο θαλάσσιο μέτωπο της Γλυφάδας. Εφόσον σήμερα δεν έχουμε νέα εισροή πετρελαίου, η εξωτερική εικόνα της παραλίας μας ακόμα και αύριο θα έχει αποκατασταθεί. Αμέσως μετά, σε λίγες μέρες δηλαδή, θα μετρήσουμε - όπως κάνουμε συνεχώς - την ποιότητα των υδάτων για να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες.

Αύριο θα υποβάλω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (Εισαγγελέα Περιβάλλοντος) μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στη περιοχή του Σαρωνικού. Ο Δήμος Γλυφάδας θα διεκδικήσει και την αποζημίωση που δικαιούται στα αστικά δικαστήρια για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών μας.

Είναι σε πλήρη εξέλιξη η υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων μας να συνδράμουμε όλους τους αρμόδιους και τα ειδικά συνεργεία απορρύπανσης και να επαναφέρουμε το συντομότερο δυνατό την παραλία μας στην πρότερη κατάσταση, αυτή που με τόσο κόπο πετύχαμε φέτος την άνοιξη και χάρη στην οποία κερδίσαμε για πρώτη φορά τη γαλάζια σημαία. Αναμένουμε φυσικά και τις σαφείς οδηγίες που πρέπει να λάβουμε από τις αρμόδιες αρχές και τις οποίες θα ακολουθήσουμε αμέσως.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που ζητούν να βοηθήσουν εθελοντικά. Στη παρούσα φάση παρακαλείσθε όλοι να μην προσεγγίζετε την παραλία, γιατί η διαχείριση των πετρελαϊκών αποβλήτων γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και η εμπλοκή μη εξειδικευμένων ανθρώπων είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Η προσπάθεια για να έχουμε και πάλι το παραλιακό μέτωπο που μας αξίζει δεν θα σταματήσει σε όλα τα επίπεδα μέχρι να τα καταφέρουμε. Είναι λόγος τιμής έναντι όλων των συμπολιτών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση