GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουλτς: Η ΕΕ πρέπει να διακόψει της ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία

Ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στη διάρκεια του αποψινού τηλεοπτικού ντιμπέιτ με την...


Ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στη διάρκεια του αποψινού τηλεοπτικού ντιμπέιτ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πως, αν εκλεγεί ηγέτης της πιο πολυάνθρωπης χώρας της Ευρώπης, θα σταματήσει την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όταν γίνω καγκελάριος, θα ακυρώσω ... τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Σουλτς κατά την τηλεμαχία.

«Κανένας Γερμανός πολίτης δεν μπορεί να ταξιδεύει πλέον με ασφάλεια στην Τουρκία», τόνισε ο Σουλτς, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τους περασμένους μήνες τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία 12 Γερμανοί πολίτες με πολιτικές κατηγορίες.

«Όποιος κι αν είναι ο επόμενος καγκελάριος έχει τη αποστολή να πει στην Τουρκία για να προστατεύσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας: όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν παραβιαστεί και γι' αυτό αυτή η χώρα δεν μπορεί πλέον να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο Σουλτς.

Η Μέρκελ επανέλαβε την καθιερωμένη θέση της ότι είναι υπέρ της διακοπής των περαιτέρω συνομιλιών με την Άγκυρα για τη συμμετοχή της στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ. Όμως, προειδοποίησε πως οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία δεν πρέπει να διακοπούν αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας πως ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση