Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

  Οι... διαφορετικοί «εμπρηστές» που ξεκίνησαν τη μεγάλη πυρκαγιά στη Μοντάνα των ΗΠΑ - ΦΩΤΟ


  Την πηγή της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Μοντάνα των ΗΠΑ πριν από ένα μήνα και κατάπιε 40 στρέμματα λιβαδιών και βοσκοτοπιών, αναζήτησε ένας πυροσβέστης, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

  Συγκεκριμένα, η αιτία της πύρινης λαίλαπας που στη συνέχεια τέθηκε υπό έλεγχο, εντοπίζεται σε ένα γεράκι που κουβαλούσε ένα μεγάλο φίδι κάτω ακριβώς από ηλεκτροφόρα καλώδια.

  Το γεράκι αναζητούσε τροφή και επιτέθηκε στο φίδι το οποίο στη συνέχεια κρατούσε με σκοπό να το πάει στη φωλιά του. Τότε "προσγειώθηκε" σε ένα καλώδιο της επιχείρησης ηλεκτρισμού της πολιτείας. Όταν το φίδι άγγιξε ένα δεύτερο καλώδιο, τα δυο ζώα υπέστησαν ηλεκτροπληξία και η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από τις σπίθες που προκάλεσε ο τραγικός θάνατός τους.

  Τα δυο ζώα έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής σκοπεύει τώρα να τα διατηρήσει και να τα κρατήσει στον σταθμό της, σύμφωνα με το Earth Touch News.

  «Ζωικό εμπρησμό» το λένε και περιλαμβάνει συνήθως τα καλώδια του ρεύματος. Ένα γεράκι που κουβαλούσε και πάλι φίδι ήταν υπεύθυνο για τη μεγάλη πυρκαγιά της Νότιας Καλιφόρνια το 2015, ενώ ένα σκιουράκι που εγκλωβίστηκε στα ηλεκτρικά καλώδια πυροδότησε φωτιά στη Νότια Ντακότα το 2016.

  Ένα κοράκι που έπαιζε σε ένα καναδικό φράγμα το 2014 προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε εκατοντάδες σπιτικά και έβαλε φωτιά που άφησε κάρβουνο 36 στρέμματα. Ακόμα και ψάρι πάνω σε έναν μετασχηματιστή βρήκαν οι πυροσβέστες στη φωτιά της Νότιας Ντακότα το 2012, λέγοντάς μας πως ένα πουλί το πέταξε εκεί πάνω προκαλώντας την πύρινη λαίλαπα.

  Αν και οι εμπρησμοί των ζώων δεν περιλαμβάνουν αναγκαστικά καλώδια ρεύματος. Ένα περιστέρι έφερε στη φωλιά του μια αναμμένη γόπα τσιγάρου και έθεσε ένα ολόκληρο κτίριο σε πύρινο κλοιό στο Λονδίνο το 2014!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Οι... διαφορετικοί «εμπρηστές» που ξεκίνησαν τη μεγάλη πυρκαγιά στη Μοντάνα των ΗΠΑ - ΦΩΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr