Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  Ολλανδική βοήθεια φθάνει στην Αθήνα για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας - ΒΙΝΤΕΟ


  Την άφιξη εξειδικευμένης ομάδας από το λιμάνι του Ρότερνταμ την Κυριακή που θα συνδράμει στις προσπάθειες απορρύπανσης του Σαρωνικού και των ακτών του παραλιακού μετώπου, γνωστοποίησε στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη ο ομόλογός του της ολλανδικής πόλης, Αχμέτ Αμπουταλέμπ.

  Στη συνάντηση των δύο ανδρών, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Athens Mayors’ forum που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα και ήταν παρούσα η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου, η οποία ευχαρίστησε και τους δύο δημάρχους για την πρωτοβουλία.

  Ταυτόχρονα, ο κ. Αμπουταλέμπ υποστήριξε ότι έχει ήδη ζητήσει από την ολλανδική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την παροχή και τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

  Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων στη σύντομη παρέμβασή του, ανέφερε ότι ζήτησε τη συνδρομή του κ. Αμπουταλέμπ, δεδομένου ότι η πόλη του Ρότερνταμ, εξαιτίας του μεγάλου λιμανιού, διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι “εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε, δεν επιθυμούμε να υποκαταστήσουμε τα αρμόδια υπουργεία. Η ευθύνη και η πρωτοβουλία ανήκει στην κεντρική κυβέρνηση”.

  Δείτε το βίντεο:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ολλανδική βοήθεια φθάνει στην Αθήνα για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr