GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίσσας: Καμία αντιπαλότητα μεταξύ παικτών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ο Κώστας Μίσσας ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας στην L’ Equipe. Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ παικτών Ολυμπιακού και Παναθη...


Ο Κώστας Μίσσας ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας στην L’ Equipe. Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ παικτών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Εθνική, αναφέρθηκε στην υπόθεση Αντετοκούνμπο λέγοντας πως «… δεν ήταν τόσο σοβαρό το πρόβλημά του στο γόνατο», μίλησε για το επεισόδιο μεταξύ Παππά και Μπουρούση, για την καθυστερημένη πρόσληψή του, αλλά φυσικά και για το ματς με τη Γαλλία.

Αναλυτικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για:

-το ματς με τη Γαλλία: «Η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα, πολύ καλύτερη από ό,τι έδειξε στην πρεμιέρα. Απλώς της έλλειψε η συγκέντρωση και το κοινό της Φινλανδίας έδωσε ώθηση στη δική του ομάδα. Αυτή η ήττα της Γαλλίας δεν ήταν και τόσο ευχάριστο νέο για μας, γιατί ο αντίπαλός μας πρέπει πλέον να αντιδράσει. Εμείς περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και ισορροπημένο. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από την πρεμιέρα και να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Τα πιο σημαντικά στοιχεία για μας είναι να αντιμετωπίσουμε την περιφέρεια της Γαλλίας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Επίσης θα πρέπει να περιορίσουμε και τα λάθη μας και να εκμεταλλευτούμε τις λίγες αδυναμίες των αντιπάλων».

-το αν η Γαλλία μπορεί να κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ: «Φυσικά! Η μεγαλύτερη δύναμή της είναι τα γκαρντ, ενώ ο Ντιαό είναι το μυαλό της ομάδας. Είναι ένας διαφορετικός παίκτης, τον οποίο σεβόμαστε πολύ. Μπορεί να ελέγξει πολλά πράγματα».

-την ανακοίνωση της πρόσληψής του, που ήρθε πριν λίγες εβδομάδες: «Δουλεύω για την ελληνική ομοσπονδία εδώ και 11 χρόνια και παρότι το πλαίσιο τώρα είναι διαφορετικό, ήμουν προπονητής για τους περισσότερους παίκτες της τωρινής ομάδας στις μικρές εθνικές. Οι παίκτες αυτοί έχουν αποδείξει την αξία τους στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό που έχει αλλάξει από τότε είναι η… καθαρότητα της ψυχής τους (γέλια). Όταν γίνεσαι επαγγελματίας, χάνεις αυτή την ανεμελιά. Αυτό ισχύει για όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα. Η αποστολή μου είναι να κρατήσουν αυτή τη νοοτροπία. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι και δεν θα πρέπει να σκέφτονται για τα στατιστικά τους».

-την υπόθεση Αντετοκούνμπο: «Το θέμα του Αντετοκούνμπο ήταν το μεγαλύτερο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Άρχισε να προπονείται μαζί μας, αλλά οι Μπακς του ζήτησαν να επιστρέψει στις ΗΠΑ φοβούμενοι πως θα επιδεινωθεί το πρόβλημά του στο γόνατο, παρότι δεν ήταν τόσο σοβαρό».

-το επεισόδιο μεταξύ Παππά και Μπουρούση στην προετοιμασία: «Το επεισόδιο του Παππά και με τον Μπουρούση είχε πολλή ένταση. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν συχνά τα ίδια δωμάτια στην εθνική και συχνά συμβαίνει να έχεις κάποια στιγμή έντασης με κάποιον φίλο σου. Έχεις μια διαφωνία και μετά από δύο λεπτά είστε ο ένας στα χέρια του άλλου».

-το αν έχει υπάρξει πρόβλημα μεταξύ παικτών του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού στην Εθνική: «Όχι, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Η αντιπαλότητα υπάρχει μεταξύ των συλλόγων, είναι προφανές αυτό, αλλά οι παίκτες ξέρουν τη διαφορά και είναι όλοι τους φίλοι εκτός παρκέ. Όλοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος όταν εκπροσωπούν την Εθνική».

-το πρόβλημα με τα «παράθυρα» στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, όπου δεν θα αγωνιστούν παίκτες από το ΝΒΑ και (πιθανότατα) της Ευρωλίγκα: «Είναι καταστροφή για τις εθνικές ομάδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όλοι οι καλοί παίκτες της Ευρώπης παίζουν στο ΝΒΑ, ενώ και η D-League αναδομείται και προσφέρει καλύτερα χρήματα και είναι πιο ελκυστική. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις, αλλά δεν ξέρω ποιες. Η Ευρώπη παράγει παίκτες και τους στέλνει στο ΝΒΑ. Οι καλύτεροι νέοι παίκτες θέλουν να πάνε στο ΝΒΑ από τα 17-18 τους χρόνια. Η Γαλλία έχει συνηθίσει να στέλνει παίκτες στο ΝΒΑ, αλλά αυτό πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Και είναι πρόβλημα».

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση