GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα... τσιμπούρι προκάλεσε χάος σε συνέντευξη Τύπου

Πολλά είναι τα πράγματα που πιθανόν να πάνε στραβά κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου. Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν αυτό που συνέβη...


Πολλά είναι τα πράγματα που πιθανόν να πάνε στραβά κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου. Κανείς, όμως, δεν φανταζόταν αυτό που συνέβη στο πλαίσιο κυβερνητικής ενημέρωσης στην επαρχία Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας, στις 4 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τον λεγόμενο υψηλό πυρετό με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (SFTS) που μπορεί να μεταδοθεί από τα μολυσμένα τσιμπούρια, τα οποία πολύ συχνά «φιλοξενούνται» από σκύλους και γάτες, ένα τσιμπούρι προκάλεσε πανικό!

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε επειδή το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί ένας απροσδόκητα υψηλός αριθμός περιστατικών SFTS στην περιοχή Μιγιαζάκι , που βρίσκεται στα νότια της Ιαπωνίας. Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το πώς αντιμετωπίζονται τα τσιμπήματα από τσιμπούρια και πώς μπορεί κανείς να αποφύγει τα συγκεκριμένα έντομα.

Για τους σκοπούς της ενημέρωσης, οι ειδικοί παρουσίασαν στους δημοσιογράφους ένα ζωντανό τσιμπούρι και ένα δεύτερο, το οποίο είχε πεθάνει μετά από τσίμπημα. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να βγει το τσιμπούρι από το αεροστεγές δοχείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί και να εξαφανιστεί!

Στον χώρο της συνέντευξης Τύπου επικράτησε πανικός. Δημοσιογράφοι και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης έψαχναν πανικόβλητοι σε όλο το δωμάτιο για να βρουν το τσιμπούρι , χωρίς όμως αποτελέσμα!

Τελικά, ο χώρος εκκενώθηκε και οι αρμόδιοι ψέξασαν με δύο ειδών εντομοκτόνα το δωμάτιο, σκοτώνοντας το τσιμπούρι. Στη συνέχεια, οι διοργανωτές της εκδήλωσης παραδέχθηκαν πως θα έπρεπε να είχαν λάβει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή πληροφοριών: The Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση