GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη

Το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σημειώθηκε στο Ρέθυμνο σημαίνοντας υγειονομικό συναγερμό στις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες...


Το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σημειώθηκε στο Ρέθυμνο σημαίνοντας υγειονομικό συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 77χρονο ο οποίος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της περιοχής και πήρε εξιτήριο χθες. Όπως αναφέρει στο cretapost ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Φραγκιαδάκης: «Ο 77χρονος έμενε σε ορεινό χωριό του νομού. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 28 Αυγούστου με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας και ύστερα από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο 77χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο χθες και είναι καλά τώρα στην υγεία του και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Ρεθύμνου το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το κρούσμα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), εχθές νοσηλεύονταν δυο άνθρωποι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα μετά τη νόσησή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Συνολικά, από τον περασμένο Ιούνιο έχουν νοσηλευτεί, εντός ή εκτός ΜΕΘ, 25 άτομα σε νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλεί η μόλυνση με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Άλλοι 15 άνθρωποι διαγνώστηκαν ότι έχουν μολυνθεί αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Τα θανατηφόρα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι τρία και αφορούν ηλικιωμένους.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στη βαρύτητα των ασθενών, τα στοιχεία δείχνουν πως οι 21 ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση, και οι 19 εκδήλωσαν εμπύρετο νόσημα.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των περιστατικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα 36 σοβαρά περιστατικά μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στην περιοχή της Αργολίδας (Μυκήνες, Άργος, Ναύπλιο). Άλλα τρία σοβαρά περιστατικά δηλώθηκαν σε ισάριθμες περιοχές της χώρας (Αρκαδία, Αχαΐα, Ρέθυμνο) κι ένα ακόμη κρούσμα δηλώνεται με άγνωστο τόπο πιθανής μόλυνσης.

Οι ειδικοί αναφέρουν στην επιδημιολογική έκθεση πως αναμένονται περαιτέρω κρούσματα λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση