GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση του «νόμου Παρασκευόπουλου»

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η τροπολογία για τη νέα παράταση στον νόμο Παρασκευόπουλου. Στην πα...


Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η τροπολογία για τη νέα παράταση στον νόμο Παρασκευόπουλου.
Στην παρούσα τροπολογία επανακαθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο της υπό όρους απόλυσης των κρατούμενων, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα καταστήματα κράτησης.
«Δεδομένης της από 28.8.2017 παύσης ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης, τα οποία αρχικώς εισήχθησαν με τις διατάξεις του Ν. 4322/2015 και εν συνεχεία παρατάθηκαν δυνάμει του Ν. 4411/2016, με την παρούσα τροπολογία επανακαθορίζεται προς το ορθολογικότερο το πλαίσιο των σχετικών ρυθμίσεων» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση.
Όπως προσθέτει, με τις νεότερες ρυθμίσεις επιδιώκεται η διατήρηση εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων συνθηκών διαβίωσης που αποτρέπουν τον υπέρμετρο συνωστισμό και εξασφαλίζουν τους αναγκαίους όρους για την εύρυθμη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος και την τήρηση των διεθνών κανόνων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπεται ότι σε περιπτώσεις ορισμένων αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα ιδιαίτερα μεγάλης απαξίας και υψηλής επικινδυνότητας για την έννομη τάξη και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, η εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων δεν επιτρέπεται καθόλου. Ταυτόχρονα, σε άλλα άλλα προβλέπεται, πέραν των περιοριστικών όρων, η δυνατότητα επιβολής κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση.
Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση