GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοί είναι οι τυφώνες που έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή

Το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα από την Καραϊβική και τη Φλόριντα έχει αφήσει πίσω του νεκρούς και εκτεταμένες υλικές καταστροφές. Οι πρώτες ...


Το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα από την Καραϊβική και τη Φλόριντα έχει αφήσει πίσω του νεκρούς και εκτεταμένες υλικές καταστροφές. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιές ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο 1,5% του αμερικανικού ΑΕΠ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικονομία της Βόρειας, της Λατινικής και της Νότιας Αμερικής βρίσκεται στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, τυφώνες αντίστοιχης έντασης με τον τυφώνα Ίρμα έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τυφώνας Ρίτα

Το 2005, ο τυφώνας Ρίτα που έπληξε την περιοχή της Κούβας και τον κόλπο του Μεξικού προκάλεσε υλικές ζημιές συνολικού ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επρόκειτο για τον τέταρτο πιο έντονο τυφώνα που πέρασε ποτέ από τον Ατλαντικό και για τον μεγαλύτερο τροπικό κυκλώνα που παρατηρήθηκε ποτέ στον Κόλπο του Μεξικού.

Τυφώνας Μάθιου

Μόλις έναν χρόνο πριν, ο τυφώνας Μάθιου προκάλεσε υλική και οικονομική καταστροφή ύψους 15,09 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αϊτή, Βενεζουέλα, Κούβα και Φλόριντα ήταν οι περιοχές που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα.

Τυφώνας Τσάρλι

Η Φλόριντα, η Κούβα, η Τζαμάικα, η Νότια και Βόρεια Καρολίνα ήταν οι περιοχές που βρέθηκαν στο έλεος του τυφώνα Τσάρλι το 2004. Το πέρασμά του προκάλεσε υλικές ζημιές συνολικού ύψους 16,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τυφώνας Αϊρίν

Το 2011 ο τυφώνας Αϊρίν πέρασε από το Πουέρτο Ρίκο και τις Μπαχάμες και την αμερικανική ακτή προκαλώντας υλικές ζημιές ύψους 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τυφώνας Ιβάν

Το 2004 ο τυφώνας Ιβάν «χτύπησε» την Κούβα, τη Τζαμάικα, τη Γρενάδα και την αμερικανική ακτή προκαλώντας ζημιές ύψους 23,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τυφώνας Άντριου

Δεκαπέντε χρόνια πριν, το 1992, ο τυφώνας Άντριου έπληξε τη Φλόριντα, τις Μπαχάμες και την αμερικανική ακτή του κόλπου προκαλώντας υλικές ζημιές ύψους 26,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τυφώνας Βίλμα

Το 2005 η Φλόριντα «χτυπήθηκε» από έναν πολύ ισχυρό τυφώνα, τη «Βίλμα». Ο τυφώνας πέρασε, επίσης, από τις Μεγάλες Αντίλλες και την Κεντρική Αμερική προκαλώντας ζημιές ύψους 29,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τυφώνας Ίκε

Το 2008, ο τυφώνας Ίκε πέρασε από το Τέξας, τη Λουιζιάνα και τις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας ζημιές 37,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τυφώνας Σάντι

Το 2012, ο τυφώνας Σάντι έπληξε τις ανατολικέ ακτές των ΗΠΑ, την Καραϊβική και τον Καναδά προκαλώντας ζημιές 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τυφώνας Κατρίνα

Το 2005, ο τυφώνας Κατρίνα συγκλόνισε την αμερικανική ακτή του κόλπου και τις Μπαχάμες. Οι ζημιές που προκάλεσε το φονικό του πέρασμα ανήλθαν στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση