GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ - Αμερικανός αστυνομικός σε οδηγό: Μην φοβάσαι, σκοτώνουμε μόνο Αφροαμερικανούς - ΒΙΝΤΕΟ

Ένας αστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, που απειλούνταν με απόλυση αφού βιντεοσκοπήθηκε να κάνει ρατσιστικά σχόλια, ανακοίνωσε πως παίρν...


Ένας αστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, που απειλούνταν με απόλυση αφού βιντεοσκοπήθηκε να κάνει ρατσιστικά σχόλια, ανακοίνωσε πως παίρνει τη σύνταξή του, όπως έκανε γνωστό σήμερα η τοπική αστυνομία.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός Γκρεγκ Άμποτ να λέει σε μια γυναίκα που καθόταν φοβισμένη μέσα στο αυτοκίνητο της πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί επειδή "εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους". Παρόλο που της είχε δώσει την άδεια να πιάσει το κινητό της τηλέφωνο, η γυναίκα φοβόταν λέγοντας ότι έχει δει "πάρα πολλά βίντεο με αστυνομικούς". "Μα δεν είστε μαύρη", της απαντά ο αστυνομικός "θυμηθείτε, εμείς δεν σκοτώνουμε παρά τους μαύρους".

Το βίντεο, η ημερομηνία καταγραφής του οποίου συμπίπτει με μια περίοδο ρατσιστικών εντάσεων κυρίως μετά τον θάνατο του Φιλάντο Καστίλε, που σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από αστυνομικούς μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα από ένα τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Μάικ Ρέτζιστερ, ο υπεύθυνος της αστυνομίας της κομητείας Κομπ κοντά στην Ατλάντα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ότι ο αστυνομικός θα απομακρυνθεί από τη θέση του επειδή "δεν υπάρχει χώρος γι' αυτού του είδους τα σχόλια κατά την επιβολή του νόμου". Ο υπεύθυνος χαρακτήρισε "ασυγχώρητα και ανάρμοστα" τα λόγια του αστυνομικού.

Η εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution αναφέρει ότι ο αστυνομικός Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ανωτέρους του ότι παίρνει τη σύνταξή του έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια υπηρεσίας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση