GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασύλληπτο: Τη Συνθήκη της Λωζάννης επικαλούνται οι Τούρκοι για την ακύρωση του δημοψηφίσματος στο Β. Ιράκ

Με τη Συνθήκη της Λωζάννης, που μέχρι πριν από λίγους μήνες αμφισβητούσε, προσπαθεί η Τουρκία να μεταπείσει τον Κούρδο ηγέτη του Βόρειου...


Με τη Συνθήκη της Λωζάννης, που μέχρι πριν από λίγους μήνες αμφισβητούσε, προσπαθεί η Τουρκία να μεταπείσει τον Κούρδο ηγέτη του Βόρειου Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 25ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποίησε τον πρόεδρο της Περιφερειακής Διοίκησης του Βορείου Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, πως αν δεν ακυρωθεί το δημοψήφισμα η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά της που πηγάζουν από τις διεθνείς και διμερείς συμφωνίες της Λωζάννης και της Συμφωνίας της Άγκυρας που υπογράφηκε το 1946 μεταξύ Τουρκίας και του Ιράκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «λάθος απόφαση» την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος στις 25 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι ακόμη υπάρχει χρόνος ο Μπαρζανί να σταματήσει να επιμένει.

«Αυτό το δημοψήφισμα δεν θα φέρει προκοπή στους Κούρδους αδελφούς μας. Ούτε στην περιοχή θα φέρει προκοπή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφερόμενος στο υπόμνημα που αναμένεται να σταλεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση για επικύρωση και επιτρέπει στον τουρκικό στρατό να πολεμήσει εκτός της χώρας, σχολίασε ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να επεμβαίνει όταν απειλείται η ασφάλειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση