GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ένας μαθητής λυκείου νεκρός και τρεις τραυματίες από τα πυρά συμμαθητή τους - ΦΩΤΟ

Ένας έφηβος, μαθητής λυκείου σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συμμαθητής τους άνοιξε πυρ μέσα στο λύκειο της Πολιτείας της ...


Ένας έφηβος, μαθητής λυκείου σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συμμαθητής τους άνοιξε πυρ μέσα στο λύκειο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 το πρωί (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδος) στο Freeman High School, στο Ρόκφορντ, κοντά στο Σποκέιν.

Γρήγορα επενέβη η αστυνομία, συλαμβάνοντας τον δράστη, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αποκλείστηκαν και άλλα σχολεία που γειτονεύουν με το λύκειο Φρίμαν.

Ο αποκλεισμός, σύμφωνα με μαθητές που μίλησαν στο δίκτυο KXLY, διήρκεσε περίπου μισή ώρα κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές και εκπαιδευτικοί έπρεπε να κρυφτούν και να παραμείνουν απόλυτα σιωπηλοί.

Σύμφωνα με μαθητές του λυκείου, δράστης είναι ένας συμμαθητής τους, ο οποίος είχε δώσει πρόσφατα ανησυχητικές ενδείξεις.

Ο φερόμενος ως δράστης «είχε μια διαφορά με τον μαθητή που σκότωσε», δήλωσε ένας νεαρός που τους γνωρίζει, ενώ ένας άλλος μαθητής, ο οποίος διαβεβαίωσε πως γνωρίζει προσωπικά τον συλληφθέντα, είπε πως, πριν από μερικές εβδομάδες, «είχε πει κάποια μισόλογα που αφήναν να εννοηθεί ότι θα έκανε μια βλακεία που θα οδηγούσε στον θάνατό του ή θα τον έστελνε φυλακή». Πρόσθεσε, επίσης, ότι είδε τον συμμαθητή του την Τετάρτη το πρωί να κουβαλάει μια μεγάλη σάκα.

Η είδηση για «τα πυρά στο λύκειο Φρίμαν μας ράγισε την καρδιά», σχολίασε ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Gunviolence.org, φέτος στις ΗΠΑ έχουν ήδη διαπραχθεί 253 επιθέσεις ενόπλων (274 συνολικά πέρυσι) με θύματα 10.817 ανθρώπους, χωρίς να υπολογίζονται οι περίπου 20.000 αυτοκτονίες με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

Μια οργάνωση η οποία αγωνίζεται εναντίον της οπλοχρησίας, η Sandy Hook Promise—την ίδρυσαν γονείς παιδιών του πρωτοβάθμιου σχολείου του Νιούτον όπου 20 παιδιά ηλικίας 6 έως 7 ετών σκοτώθηκαν από τα πυρά του Άνταμ Λάνζα τον Δεκέμβριο του 2012—τονίζει ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ περίπου 15.000 παιδιά κάτω των 18 ετών τραυματίζονται από σφαίρες.

Η ίδια οργάνωση επισημαίνει ότι, σχεδόν σε όλες τις υποθέσεις, «υπήρχαν προειδοποιητικές ενδείξεις οι οποίες δεν έγιναν αντιληπτές, για τις οποίες δεν υπήρξε αντίδραση, ή δεν αναφέρθηκαν σε πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να δράσουν για την αποτροπή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση