Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

  Η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Αβραμόπουλου - ΦΩΤΟ


  «Το χαρτοφυλάκιό σας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

  Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια κοινή στάση και θέση, και η Ελλάδα βρίσκει ερείσματα. Η χώρα μας -πρόσθεσε ο πρωθυπουργός- είναι στην εμπροσθοφυλακή. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κρίση δεν αφορά μόνο στις χώρες υποδοχής αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

  Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να προστατευθεί πάση θυσία η Ζώνη Σένγκεν. «Αν καταρρεύσει η Ζώνη Σένγκεν αρχίζει το τέλος της Ευρώπης», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ενώ σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιες τάσεις που μας ανησυχούν».

  Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη συμβολή της Ελλάδος στο προσφυγικό. «Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν δύο χρόνια πριν, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Αβραμόπουλου - ΦΩΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr