GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασύλληπτη τραγωδία - Ξεκληρίστηκε οικογένεια μέσα σε ηφαίστειο - ΦΩΤΟ

Τραγικό θάνατο βρήκαν ένα ζευγάρι Ιταλών και ο 11χρονος γιος του όταν το έδαφος υποχώρησε, ενώ επισκέπτονταν τον κρατήρα ενός ενεργού ηφ...


Τραγικό θάνατο βρήκαν ένα ζευγάρι Ιταλών και ο 11χρονος γιος του όταν το έδαφος υποχώρησε, ενώ επισκέπτονταν τον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου κοντά στη Νάπολη.

Πυροσβέστες ανέσυραν τις σορούς τριών ανθρώπων από την τρύπα που άνοιξε και δεν είχε μεγάλο βάθος, σε τμήμα του κρατήρα του ηφαιστείου Σολφατάρα, ο οποίος περιβάλλεται από ξύλινη περίφραξη προκειμένου να μην προσεγγίζουν οι τουρίστες.

Θύματα ήταν ένας 45χρονος άνδρας, μια 42χρονη γυναίκα και ο γιος τους. Ο μικρότερος γιος του ζευγαριού, ηλικίας 7 ετών, δεν έπεσε στην τρύπα και δεν έχει τραυματιστεί, βρίσκεται ωστόσο σε κατάσταση σοκ, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Tύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ιταλίας Λούκα Κάρι.

«Είτε σημειώθηκε μια μικρή έκρηξη είτε το έδαφος απλά κατέρρευσε εξαιτίας τους βάρους τους και έπεσαν στο κενό» είπε ο Κάρι. Το δυστύχημα «συνέβη σε μια περιοχή που δεν ήταν περιφραγμένη».

Όπως, όμως, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, το αγοράκι παραβίασε πρώτο την περίφραξη και έπεσε μέσα στον κρατήρα. Ο πατέρας, κατόπιν η μητέρα προσπάθησαν να το βοηθήσουν.

Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο ανέφεραν ότι τα τρία θύματα, που είχαν πάει για διακοπές στην περιοχή από τη βόρεια Ιταλία, πέθαναν, όπως όλα δείχνουν, από ασφυξία, πιθανόν εξαιτίας των θερμών αερίων που ανέβλυζαν από το έδαφος. Η νεκροψία νεκροτομή θα επιβεβαιώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Το ηφαίστειο Σολφατάρα βρίσκεται στην περιοχή Φλεγραία Πεδία, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της Νάπολης. Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, άνοιξε για πρώτη φορά ως τουριστικό αξιοθέατο το 1900.

Το δυστύχημα συνέβη στο Μπόκα Γκράντε (Μεγάλο Στόμα), τον μεγαλύτερο κρατήρα στην περιοχή, τον οποίο οι αρχαίο Ρωμαίοι ονόμαζαν «κατοικία του θεού της φωτιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση