GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης Γιακουμάκη

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015, έπειτα από μέ...


Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015, έπειτα από μέρες εξαφάνισης, μπαίνει εκ νέου στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Η δικογραφία άλλαξε για τρίτη φορά χέρια, καθώς από την περασμένη Παρασκευή την έχει αναλάβει νέος ανακριτής.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας, αποκαλύπτει στην εφημερίδα "Έθνος", πως δεν αποκλείει το γεγονός να ασκηθούν νέες διώξεις στους φοιτητές που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του φοιτητή.

«Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχουν διαλευκανθεί όλες οι πτυχές της. Εκτίμησή μου είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις και για άλλα αδικήματα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά ως τώρα. Μιλάμε για μια τεράστια δικογραφία. Υπάρχουν σημεία στη δικογραφία που μπορεί να οδηγήσουν την κύρια ανάκριση και προς άλλες κατευθύνσεις» σημειώνει ο κ. Μπούκας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου άλλαξε για τρίτη φορά ανακριτής. Την πρώτη φορά, η ανακρίτρια έμεινε έγκυος και δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει το έργο της. Τη δεύτερη φορά ο ανακριτής που πήρε τη θέση της μετατέθηκε εκτός Ιωαννίνων, κάτι που συνέβη προ ημερών και με τον αντικαταστάτη του. Έτσι ο νέος ανακριτής, ο τέταρτος που αναλαμβάνει την υπόθεση στη σειρά, καλείται να διαβάσει από την αρχή την ογκωδέστατη δικογραφία, προσπαθώντας να ρίξει φως στα σημεία που έμειναν ανεξερεύνητα.

Η επίμαχη δικογραφία είναι μεν ενιαία, αλλά στην ουσία της διακρίνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στους τραμπουκισμούς και στο buillying σε βάρος του νεαρού φοιτητή. Για αυτό κατηγορούνται επτά συμφοιτητές του, από την Κρήτη, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού. Το δεύτερο κομμάτι της δικογραφίας αφορά στην ασκηθείσα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι» (κατ’ αγνώστου).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση