GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίκης Θεοδωράκης: Αν σωθεί η ανθρωπότητα, η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη ασίκικο

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη, αφιερώνοντάς του το φετινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017». Ο κορυφαίος μουσι...


Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη, αφιερώνοντάς του το φετινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017». Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, μάλιστα, έδωσε το «παρών» στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων.
Παρέα με χιλιάδες πολιτών –οι οποίοι κατέκλεισαν το πάρκο της οδού Πεύκων 51– εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της πόλης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τραγούδησαν τις δημιουργίες του μεγάλου καλλιτέχνη μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά.
Επίσης, άκουσαν ιστορίες από τη ζωή του σπουδαίου δημιουργού από την Μπέτυ Βαλάση, τον Νίκο Γαλανό και τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και καμάρωσαν το αφιέρωμα που ετοίμασαν για τον Μίκη τα παιδιά του Ηρακλείου. Όλα αυτά έγιναν, υπό τους ήχους της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Αν θα σωθεί η ανθρωπότητα, να δείτε πως στα επόμενα χρόνια η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη το ασίκικο...», το μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος, στο γνωστό του ύφος πήρε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους Ηρακλειώτες.
Στα ξεχωριστά σημεία της βραδιάς το τραγούδι του μαθητή Γιώργου Μαντά, το οποίο άρεσε τόσο πολύ στον Μίκη, ώστε ο μουσικοσυνθέτης ζήτησε από το μικρό να ενταχθεί στην ορχήστρα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση