GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκρηκτικός μηχανισμός το ύποπτο αντικείμενο στην Ε.Ο. Κορίνθου-Τριπόλεως

Εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με την εκρηκτική ύλη ήταν το αντικείμενο που βρέθηκε το απόγευμα της...


Εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από κινητό τηλέφωνο συνδεδεμένο με την εκρηκτική ύλη ήταν το αντικείμενο που βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο 113ο χλμ της εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως, κοντά στον κόμβο της Νεμέας.

Εντοπίστηκε τυχαία από υπάλληλο της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης της εθνικής οδού, ο οποίος την ώρα εκείνη καθάριζε τα χόρτα στην άκρη του δρόμου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα στα χόρτα, κρυμμένος πίσω από τις μεταλλικές μπάρες.

Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία, και σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών από την Τρίπολη, οι άνδρες του οποίου εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη, ενώ στη συνέχεια, όλα τα στοιχεία μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου εξετάζονται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που σημαίνει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν μπορούσε να πυροδοτηθεί στην κατάσταση που βρισκόταν, ενώ από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ήταν μικρής ισχύος.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν πως άγνωστοι τον άφησαν στο σημείο πιθανότατα για να μην βρεθεί στην κατοχή τους σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που παρακολουθεί την υπόθεση, ενώ προς το παρόν διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση