Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

  Επιτροπή Περιβάλλοντος: Αποσύρθηκε η έκθεση για τη ρύπανση του Σαρωνικού - Δεν επέρριπτε ευθύνες στον Κουρουμπλή

  Στην επισήμανση πως η ρύπανση του Σαρωνικού από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» είναι βαρύτατη αλλά και στο ότι η αποκατάσταση του οικοσυστήματος θα είναι χρονοβόρα είναι το συμπέρασμα που κατέληξε η επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.
  Ωστόσο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες βουλευτών της ΝΔ και ΔΗΣΥ που καταλόγισαν την έκθεση ανεπαρκή, το κείμενο αποσύρθηκε.
  Οι βασικές διαφωνίες ήταν αφενός η ελλιπής παρουσίαση των θέσεων που εξέφρασαν τα δυο κόμματα αφετέρου από το μη καταλογισμό ευθυνών για ολιγωρία προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
  Η σχετική έκθεση συντάχθηκε από την πρόεδρο της επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη μετά την συνεδρίαση της επιτροπής την περασμένη εβδομάδα στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, δήμαρχοι αλλά και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων.
  Δείτε εδώ το κείμενο της έκθεσης που αποσύρθηκε
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Επιτροπή Περιβάλλοντος: Αποσύρθηκε η έκθεση για τη ρύπανση του Σαρωνικού - Δεν επέρριπτε ευθύνες στον Κουρουμπλή Rating: 5 Reviewed By: Press- gr