Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

  Υπουργείο Παιδείας: «Με λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά ελλείψεις θα ανοίξουν τα σχολεία»


  Την Τετάρτη ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης των αναπληρωτών, με το υπουργείο Παιδείας να αναφέρει ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν «με λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά ελλείψεις».

  Οι πίνακες με τους προσληφθέντες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναρτώνται σταδιακά από την Τρίτη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

  Από την περασμένη Παρασκευή εξάλλου άρχισαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 2.521 μελών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Συνολικά θα προσληφθούν 10.800 αναπληρωτές στην ειδική εκπαίδευση, «αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ είναι σαφείς οι αιχμές κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων που «ενώ από το 2005 υποχρεώνονταν με υπουργική απόφαση να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τους αναπληρωτές της ειδικής αγωγής, δεν την εφάρμοσαν ποτέ».

  Το υπουργείο αναφέρει τέλος ότι οι διαδικασίες επιλογής των 7.062 νέων διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκαν «με πλήρη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και σε χρόνο ρεκόρ».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Υπουργείο Παιδείας: «Με λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά ελλείψεις θα ανοίξουν τα σχολεία» Rating: 5 Reviewed By: Press- gr