GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεράστιες οι ζημιές στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από την κακοκαιρία

Πολύ σοβαρές ζημιές είναι οι ζημιές που υπέστη το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί. Το ισόγειο του κτι...


Πολύ σοβαρές ζημιές είναι οι ζημιές που υπέστη το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί. Το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε, ενώ λόγω της ισχυρής νεροποντής, η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει τον χώρο μετά από πολλές ώρες ώστε να μπορέσει να κάνει απάντληση υδάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων και να υποστούν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), καθώς και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία.

Χθες το μεσημέρι, μετέβησαν στο νησί με στρατιωτικό εναέριο μέσο, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το ύψος της καταστροφής και να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας:

  1. Πραγματοποιήθηκε άμεσα αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα.

  2. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης του ΚΥ.

  3. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού (ΠΙ) προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εφόσον παραστεί ανάγκη.

  4. Δρομολογήθηκε η αποστολή φορητού ακτινολογικού μηχανήματος και φορητού εργαστηριακού αναλυτή από άλλες υγειονομικές δομές της 4ης ΥΠΕ. Η μόνιμη λύση θα δοθεί με την αντικατάσταση του εξοπλισμού από πόρους του αποθεματικού ταμείου του υπουργείου Υγείας.

  5. Αποφασίστηκε να μεταβεί σήμερα το πρωί, κλιμάκιο τεχνικών από την 4η ΥΠΕ προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τεχνικών ζητημάτων επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

  6. Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου ανακατασκευής του ΚΥ στο ΕΣΠΑ.

Πηγή φωτο: evros-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση