GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο πατριωτικό κέντρο - Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που...


Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για στελέχη της ΝΔ που συμπεριφέρονται ως «ατζέντηδες επιχειρηματιών», ενώ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πολιτική φασιστοποίησης» και τόνισε πως «αδωνοποιείται» .

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη της ΝΔ., σημειώνοντας πως «όταν τα τσίρκο δεν δουλεύουν καλά, βάζουν τους κλόουν να βωμολοχούν».

«Λυπάμαι πολύ για ανακοινώσεις της Ν.Δ. οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντί οι ακροδεξιοί που έβαλε ο κ. Σαμαράς στη Ν.Δ να προσαρμοστούν στη Ν.Δ, αρχίζουν και προσαρμόζονται οι νεοδημοκράτες στους ακραίους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για περιπτώσεις «ακραίας σύμπτωσης με επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Εδώ έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν γίνει ατζέντηδες επιχειρηματιών. Αυτά δεν συνέβαιναν ποτέ στη Νέα Δημοκρατία. Έχει αδωνοποιηθεί και γι αυτό έχει απομονωθεί», επεσήμανε ο κ.Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» που του αποδίδουν κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στον πατριωτικό κέντρο.

«Νομίζω ότι φασιστικό είναι να προσπαθούν να οδηγήσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον χώρο της ακροδεξιάς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο χώρο του πατριωτικού κέντρου, που προήλθε από στελέχη της Ν.Δ. τα οποία ακολουθούσαν τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Της Ν.Δ που δεν μπορούσε να έχει στις τάξεις της τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη. Από αυτή τη Ν.Δ προέκυψαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Καμμένος.

«Χωράνε όλοι αυτοί που δεν συνεργάζονται με τα άκρα και δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιριών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων και να εκπροσωπούμε συγκεκριμένα συμφέροντα. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο κ. Καμμένος, ξεκαθάρισε πως δεν επικοινώνησε με τον βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Τραγάκη, ούτε με τον γιο του Παναγιώτη και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν πρόκειται να μετατραπούν σε «αποθήκη αστέγων επαγγελματιών της πολιτικής».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι συμφωνεί με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό της Ν.Δ., αλλά ότι εκείνος θα μπορούσε να συνεργαστεί με την «πραγματική σοσιαλδημοκρατία».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ επιβίωσαν σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, παρά τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι δεν θα έμπαινε στη βουλή. «Είμαστε ακόμα ζωντανοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως είναι πολιτικά ξεκάθαρη, έντιμη και οι διαφωνίες τους διατυπώνονται δημοσίως. Επίσης διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρονται στην σχέση του με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, λέγοντας πως η συνεργασία τους είναι άριστη.

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Κοτζιά, ο κ. Καμμένος είπε ότι εκπροσωπεί απόλυτα τους ΑΝΕΛ και χαίρονται που είναι υπουργός Εξωτερικών.

«Βλέπω τις μάχες που δίνει στο εξωτερικό. Είναι από τους καλύτερους υπουργούς που έχουν περάσει, διαπραγματεύεται μόνο για την πατρίδα και κάνει εξωτερική πολιτική πάνω από το τραπέζι», τόνισε.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε πως αν βρεθεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό ο ίδιος δεν θα την ψηφίσει, καθώς παραμένει πιστός στη θέση που είχε διατυπωθεί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αν αλλάξει αυτή η θέση, πρόσθεσε, τότε θα πρέπει ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος να καλέσει νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα, είπε. Ωστόσο, ο κ. Καμμένος ζήτησε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πού θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παρουσιάσουν την πρόταση τους για την αναθεώρηση του Συντάγματος με απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Όπως σημείωσε, θα παρουσιαστούν επίσης προτάσεις για τη φορολογία μη κατοίκων Ελλάδας και τη μείωση της φορολογίας για επιχειρήσεις που θα επενδύσουν νέα κεφάλαια.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ως προϋπόθεση για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική ότι δεν θα καταστραφεί το Βόρειο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση