Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

  Το "γραφείο συνοδών" ήταν κύκλωμα μαστροπείας - Πως διαφήμιζαν τις υπηρεσίες τους μέσω ίντερνετ


  Καλύπτοντας τη δράση της με τον μανδύα του «γραφείου συνοδών» -τις υπηρεσίες του οποίου διαφήμιζε μέσω Διαδικτύου- η πολυμελής συμμορία μαστροπών δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προάγοντας στην πορνεία κοπέλες από την ανατολική Ευρώπη και αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

  Την δράση της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε έρευνα αστυνομικών του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

  Ως μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 58 και 49 ετών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας, που αναζητούνται.

  Πως λειτουργούσε το "γραφείο συνοδών" - Η διαφήμιση στο ίντερνετ

  Σύμφωνα με τη δικογραφία, δύο εκ των ασύλληπτων μελών της προσχώρησαν στη σύσταση πρακτορείου συνοδών, το οποίο διατηρούσε ιστοσελίδα, ενώ ένα άλλο μέλος της σπείρας λειτουργούσε ως τηλεφωνήτρια, κανονίζοντας τα ερωτικά ραντεβού με τους πελάτες.

  Μία ακόμη γυναίκα, εκ των μελών της εγκληματικής ομάδας, κατηγορείται ότι αναλάμβανε να προσελκύσει κοπέλες από το εξωτερικό για να εργαστούν στην Ελλάδα ως εκδιδόμενες, ενώ οι δύο συλληφθέντες φέρονται να μετέφεραν τις γυναίκες στα προκαθορισμένα από το πρακτορείο ραντεβού. Οι τελευταίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που μετέφεραν τέσσερις αλλοδαπές σε συναντήσεις με πελάτες.

  Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα.

  Σε βάρος των εκδιδόμενων βεβαιώθηκαν οι σχετικές πταισματικές παραβάσεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Το "γραφείο συνοδών" ήταν κύκλωμα μαστροπείας - Πως διαφήμιζαν τις υπηρεσίες τους μέσω ίντερνετ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr