GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα που αναμένεται να στείλει ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση κ...


Το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται να στείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, με την ομιλία του στις 8 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Μια μέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας στην Αθήνα, που, για την κυβέρνηση, αποτέλεσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα και σηματοδότησε την πορεία της προς την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, μετά το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης και τους θετικούς δείκτες για την πορεία της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινηθεί στην ομιλία του στους παρακάτω άξονες:

-Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, με σεβασμό και όχι συντριβή της εργασίας.

-Προτεραιότητα στους νέους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, με μείωση της ανεργίας και ανακοπή του ρεύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

-Στήριξη των νέων επιχειρηματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων.

-Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία και την προώθηση ρυθμίσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στην Καβάλα με τον Βούλγαρο ομόλογο του Μπόικο Μπορίσοφ, συμφώνησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στα Βαλκάνια και παρέστησαν στην τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση τριών ελληνικών λιμανιών (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) με τρία λιμάνια της Βουλγαρίας (Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε στον ποταμό Δούναβη).

Μια συμφωνία που η υλοποίηση της ανοίγει νέες δυνατότητες για τις μεταφορές, τις συγκοινωνίες, το εμπόριο και τον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός είχε τονίσει πως άλλαξε ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Προχώρησαν, όπως είπε, έργα που είχαν καταντήσει ανέκδοτο (Μετρό), η παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, οι εργασίες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, δόθηκαν στην κυκλοφορία οι σήραγγες των Τεμπών κ.α.

Στις 10:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το Σωματείο Εργαζομένων, στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε Περίπτερα της Έκθεσης και στις 11:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου της Κίνας, που είναι η τιμώμενη χώρα.

Αύριο στη 1μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Εδώ ο Alex κατέθεσε Στεφάνι Στούς Εκτελεσμένους και την Ίδια Ώρα ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ και Στους Αποικιοκράτες!

    Εδώ ο Alex Έκανε το Δημοψήφισμα που Έβγαλε ΌΧΙ ξεδιάνθρωπα το Έκανε ΝΑΙ με Τζαμπουκά για Χατήρι ΤΩΝ Αποικιοκρατών!

    Εδώ πήγε ο Πολιτικός Αλήτης και έβγαλε Ομιλία στον Τάφο Του Ήρωα Του Φιντέλ!

    ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ (ΞΑΝΑ) ΠΡΟΔΟΣΙΑ Τύπου και Μορφής ΑΑΑ! ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΌΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ "ΔΕΞΙΑΣ"!!!

    Όσοι Στήθηκαν Στα Εκτελεστικά Αποσπάσματα ΤΩΝ ΑγγλοΓερμανοΑμερικανών ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ!!!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!! - ΌΧΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΗΝΑΤΕ όλοι σύσωμοι Πολιτεία και Πολιτικό Σύστημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση