GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κουρουμπλής στον Θεοχαρόπουλο: Άλλοι θα κρίνουν αν πρέπει να παραιτηθώ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απάντησε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή της Δημοκρατ...


Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απάντησε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, σχετικά με το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» που προκάλεσε τη μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση στις ακτές, μετά την διαρροή μαζούτ.
"Σε ότι αφορά τα αίτια είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως από τη δικαιοσύνη. Όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα θα τα ανακοινώσουμε με σεβασμό στην κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε τι έχει συμβεί και έχουμε το κουράγιο να πούμε στην κοινωνία ότι η μόνη που δεν φταίει είναι αυτή. Ευθύνες υπάρχουν και θα βρεθούν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε:
"Αλλά το να λέτε ότι δεν κάναμε αυτά που έπρεπε είναι άδικο. Από την πρώτη στιγμή, έχουμε αποκαταστήσει επαφή με τον Διεθνή Οργανισμό Κεφαλαίου Αποζημίωσης για απορρυπάνσεις. Αλλά κι εδώ χρειάζεται μια διαχείριση προσεκτική από όλους μας, διότι συνδέεται η όποια χρηματοδότηση με τα αίτια του ατυχήματος. Τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε από όποιες πηγές μπορούμε να αντλήσουμε πόρους. Θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους. Από την πρώτη στιγμή, ζητήσαμε να είναι καθημερινά, από τη Δευτέρα στις 11 του μήνα, οι επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος εκεί. Ζητήσαμε να γίνουν έρευνες, ανοίξαμε διάλογο με όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Θα έχουμε τις πρώτες εκτιμήσεις σε ένα μήνα".
"Μπορείτε να ρωτήσετε για το ανάλογο συμβάν στην Ελευσίνα, που μόλυνε 20 χιλιόμετρα ακτές, τι έρευνες έχουν γίνει;", αναρωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής.
"Ήρθατε ποτέ στο υπουργείο μας να μας ελέγξετε; Να μας κάνετε προτάσεις; Μόνο λέτε να παραιτηθώ. Θα το κρίνουν άλλοι αυτό", απάντησε ο κ. Κουρουμπλής μετά τη δευτερολογία του κ. Θεοχαρόπουλου στην οποία έκανε αναφορά στις ευθύνες του υπουργού Ναυτιλίας.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση