GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μακρόν υπέγραψε τα διατάγματα της εργασιακής μεταρρύθμισης - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε στις 2 το μεσημέρι τα τηλεοπτικά συνεργεία για να υπογράψει σε απευθείας μετάδοση, τη νέα ε...


Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κάλεσε στις 2 το μεσημέρι τα τηλεοπτικά συνεργεία για να υπογράψει σε απευθείας μετάδοση, τη νέα εργασιακή μεταρρύθμιση που καταργεί βασικά εργασιακά κεκτημένα. Είναι η δεύτερη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του που καλεί τις κάμερες για την υπογραφή ενός νόμου τον οποίο θεωρεί σημαντικό. Η πρώτη ήταν για την υπογραφή του νομοσχεδίου για την «ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής» του τόπου. Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, κανένας προκάτοχος του Εμανουέλ Μακρον στο παρελθόν δεν είχε ενεργήσει απέναντι στις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, καλώντας τις κάμερες για την υπογραφή ενός αμφιλεγόμενου νόμου. Όπως υποστηρίζουν, αυτή η κίνηση δείχνει την αποφασιστικότητα του Γάλλου προέδρου να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις μη λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Τι προβλέπει η μεταρρύθμιση
- Σταδιακή κατάργηση της σύμβασης αορίστου χρόνου, η οποία πλέον θα εξαρτάται σε πολλές περιπτώσεις από την χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης έργου (πρότζεκτ).
- Καταργείται ο ρόλος των συνδικάτων να διαπραγματεύονται τους όρους αμοιβής, το ωράριο εργασίας, τις εργασιακές συνθήκες και άλλα.
- Τίθεται ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις μισθωτών για την απόλυση. Μια απόλυση που κρίνεται άδικη από το εργατοδικείο, θα ορίζεται σε μισθούς τριών μηνών για απασχόληση δυο ετών στην εταιρεία και το ποσό θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τον χρόνο που εργάζεται ο εργαζόμενος στην εταιρεία.
- Δίνεται στις εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία για να προσαρμόζουν τους μισθούς και το ωράριο εργασίας στις συνθήκες αγοράς.
- Γίνεται πιο αυστηρή η πρόσβαση σε επιδόματα ανεργίας με μείωση της διάρκειας των επιδομάτων και με περιορισμό του αριθμού των θέσεων εργασίας τις οποίες ένας άνεργος έχει τη δυνατότητα να απορρίψει.
- Ο οργανισμός που διαχειρίζεται την κοινωνική ασφάλιση και την αποζημίωση των ανέργων στη Γαλλία (Unedic) κρατικοποιείται.
- Οι ασφαλιστικές εισφορές θα αντικατασταθούν από έναν υφιστάμενο φόρο (CSG) o οποίος θα εφαρμοστεί σε όλα τα εισοδήματα αλλά και τις συντάξεις.
Τα διατάγματα θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα της κυβέρνησης και στη συνέχεια ο νόμος θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.
"Μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο τα πέντε διατάγματα της εργασιακής μεταρρύθμισης υπογράφτηκαν. Ήταν μια σημαντική προεκλογική δέσμευση και μια βαθύτατη εργασιακή μεταρρύθμιση χωρίς προηγούμενο, απαραίτητη για την οικονομία και την κοινωνία μας", ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση