GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ αποσύρουν διπλωμάτες από την Κούβα

Εντολή να αποχωρήσει το 60% του προσωπικού της από την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα έδωσε η Ουάσινγκτον, εξαιτίας «συγκεκριμένων επιθ...


Εντολή να αποχωρήσει το 60% του προσωπικού της από την αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα έδωσε η Ουάσινγκτον, εξαιτίας «συγκεκριμένων επιθέσεων» εναντίον διπλωματών ενώ θα εκδώσει προειδοποίηση προς Αμερικανούς τουρίστες σχετικά με επιθέσεις που διαπράχθηκαν και σε ξενοδοχεία στην Κούβα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο ανώτατους αξιωματούχους που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Η πρεσβεία θα σταματήσει να χορηγεί θεωρήσεις εισόδου και θα προχωρήσει στην έκδοση νέας ταξιδιωτικής οδηγίας σήμερα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.

Χθες πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση Τραμπ και το Κογκρέσο ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποιεί ένα σχέδιο που προβλέπει τη μείωση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα, σε αντίδραση για τα ακόμα ανεξήγητα συμβάντα που προκάλεσαν προβλήματα υγείας σε στελέχη του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στην Κούβα.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, 21 διπλωμάτες και μέλη των οικογενειών τους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας η αιτία των οποίων παραμένει άγνωστη: απώλεια ακοής, ζαλάδες, ναυτία και σε τουλάχιστον μία περίπτωση εγκεφαλική βλάβη. Ορισμένοι Καναδοί διπλωμάτες στην Κούβα επίσης αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα υγείας, σύμφωνα με έναν Καναδό αξιωματούχο.

Η κυβέρνηση της Κούβας τονίζει ότι δεν είχε καμιά εμπλοκή στα συμβάντα και διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κανένα στοιχείο που να ρίχνει φως στα αίτια των προβλημάτων υγείας των διπλωματών.

Η απομάκρυνση μέρους του προσωπικού της πρεσβείας θα έστελνε το μήνυμα δυσαρέσκειας των ΗΠΑ για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος και θα προκαλούσε άλλο ένα πλήγμα στις πολιτικές της κυβέρνησης Ομπάμα υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αβάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση