GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Απορρύπανση όχι μόνο στις ακτές αλλά και στο σύστημα διακίνησης των υγρών καυσίμων στη θάλασσα

"Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δημιούργησε ένα εύλογ...


"Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης δημιούργησε ένα εύλογο αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της Αττικής και όχι μόνο" τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι "η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ρύπανσης είναι μια δύσκολη υπόθεση που απαιτεί την άμεση κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων φορέων".
"Στο θέμα αυτό δεν θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος" τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους, την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία. Υπογράμμισε παράλληλα ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δυστυχώς δεν εξαντλείται όταν φύγουν οι κάμερες από τις ακτές.
"Χρειάζεται να προβληματιστούμε για τις βαθιές τομές που πρέπει να επιχειρήσουμε στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα τον μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας που είναι το φυσικό και δη το θαλάσσιο περιβάλλον" επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.
"Απορρύπανση δεν χρειάζονται μόνο οι ακτές αλλά και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς και διακίνησης των υγρών καυσίμων στη θάλασσα" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση