Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

  Αμυράς: Λειψό το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου


  Το Ποτάμι ξεκαθάρισε τη θέση και τη στάση του σχετικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

  «Στο Ποτάμι είμαστε ξεκάθαροι και στηρίζουμε τα αυτονόητα δικαιώματα του κάθε πολίτη και ιδιαιτέρως των μειοψηφιών, επομένως υπερψηφίζουμε καθαρά και χωρίς μισόλογα τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας των διεμφυλικών προσώπων» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

  «Τα διεμφυλικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να αλλάξουν την αναγραφή του φύλου και του ονόματός τους στα επίσημα έγγραφά τους, αν προηγουμένως δεν υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού τους στα γεννητικά όργανα, δηλαδή στείρωσή τους επί της ουσίας, σε μια πρακτική που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως βασανιστήριο» πρόσθεσε ο κ. Αμυράς.

  Ωστόσο το νομοσχέδιο είναι λειψό καθώς η αλλαγή των εγγράφων των διεμφυλικών προσώπων δεν γίνεται με γρήγορη διαδικασία ενώ εμπλέκονται σε αυτήν και οι δικαστικές αρχές.

  Τέλος, ο κ. Αμυράς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή να αποσύρει το εμπόδιο που ως νομοθέτης εισάγει ανάμεσα στον έγγαμο βίο και τη δυνητική αναγνώριση της ταυτότητας των φύλων. «Θα συμφωνήσουμε, φαντάζομαι, ότι οι άνθρωποι χρειάζονται και τα δύο τους χέρια και δεν μπορείς να τους καλείς να επιλέξουν ελεύθερα».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αμυράς: Λειψό το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου Rating: 5 Reviewed By: Press- gr