GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμετακίνητο το ΔΝΤ! Ζητά νέο έλεγχο των ελληνικών τραπεζών...

Επιμένει το ΔΝΤ για νέα αξιολόγηση ποιότητας παγίων (AQR) των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τζέρι Ράις στην καθιερωμένη ε...


Επιμένει το ΔΝΤ για νέα αξιολόγηση ποιότητας παγίων (AQR) των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τζέρι Ράις στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως είναι κομβικό να γίνει έλεγχος της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού από τις εποπτικές αρχές, αλλά και να «δοκιμαστούν» οι ελληνικές τράπεζες στα stress tests πριν από το τέλος του προγράμματος του ESM στα πλαίσια του στόχου προστασίας της υγείας του τραπεζικού συστήματος.
Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να διαπιστωθεί ότι τα κεφάλαια που υπάρχουν θα χρησιμοποιηθούν εγκαίρως εφόσον χρειαστεί. Ο Τζέρι Ράις έσπευσε μάλιστα να υπενθυμίσει την αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα που περιλαμβάνεται στο αίτημα για το πρόγραμμα επί του οποίου υπήρξε καταρχήν συμφωνία του Ταμείου προς την Ελλάδα.
Αντίθετη άποψη έχει για το θέμα των ελληνικών τραπεζών η ΕΚΤ, η οποία θεωρεί πως δεν χρειάζονται περαιτέρω έλεγχοι για την κεφαλαιακή τους επάρκεια και ότι αυτοί που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αρκούν.
Σε ερώτηση για το αν θα χρειαστούν νέα μέτρα, ο Τζέρι Ράις απάντησε πως το ΔΝΤ δεν ζητά επιπλέον μέτρα, αν η πρόοδος του προγράμματος συνεχιστεί. Επανέλαβε δε, ότι πάγια θέση του Ταμείου είναι η πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών να εξετάσει σοβαρά το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Πηγή ρεπορτάζ: Enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση