GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιο μεγάλο λάθος του παραδέχθηκε δημοσίως ο Μπιλ Γκέιτς

Ακόμη και ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, Μπιλ Γκέιτς κάνει λάθη. Αυτό παραδέχθηκε ο ίδιος, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού διαλόγου...


Ακόμη και ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, Μπιλ Γκέιτς κάνει λάθη. Αυτό παραδέχθηκε ο ίδιος, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού διαλόγου στο Bloomberg, όπου υποστήριξε ότι «αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω, θα τροποποιούσε την επιλογή του control+alt+delete σε μόνο ένα πλήκτρο».

Συγκεκριμένα, ο Μπιλ Γκέιτς ισχυρίστηκε ότι «το Ctrl+Alt+Delete ήταν κακή επιλογή» για την πρόσβαση στη γραμμή εργαλείων σε υπολογιστή Windows. Τώρα σε ό,τι αφορά την ευθύνη για το «λάθος», την απέδωσε στους προγραμματιστές της IBM ονοματίζοντας τον Ντέιβιντ Μπράντλεϊ, ο οποίος εξήγησε από τη δική του πλευρά, ότι το πληκτρολόγιο ήταν μέρος μιας μακράς διαδικασίας και δεν υπήρχε χρόνος για τις μικρές λεπτομέρειες.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε μία μόνο επιλογή, αλλά ο άνθρωπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο, δεν ήθελε να μας δώσει το ένα αυτό πλήκτρο. Κάναμε τον προγραμματισμό μας σε χαμηλό επίπεδο και αποδείχθηκε λάθος», εξήγησε ο Μπιλ Γκέιτς.

Αρχικά, η εντολή χρησιμοποιήθηκε από τους προγραμματιστές της ΙΒΜ, κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του συστήματος. Μάλιστα, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, προοριζόταν για εσωτερική χρήση. Ωστόσο, εξελίχθηκε σε μια από τις πιο διαδεδομένες επιλογές.

Πηγή ρεπορτάζ: scientificamerican.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση