GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το υπουργείο Εργασίας στον Μητσοτάκη: Η ΝΔ καταγγέλλει τα μέτρα που η ίδια εφάρμοσε

Απάντηση στα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου και την ομιλία του στην 82η ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί γενιάς των 360 ευρώ, έδωσε το υ...


Απάντηση στα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου και την ομιλία του στην 82η ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί γενιάς των 360 ευρώ, έδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «η ΝΔ επιλέγει να καταγγείλει τα μέτρα που η ίδια εφάρμοσε και τις πολιτικές που υλοποίησε, μειώνοντας τους μισθούς και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις».

Αναφέρει επίσης, ότι «αποτελεί πρόκληση να υπόσχεται μείωση της ανεργίας το κόμμα που, επί των ημερών του, έφτασε στο ρεκόρ του 27,9% και παρέδωσε ανεργία υψηλότερη από αυτή που παρέλαβε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει:

«Οι τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελούν πρόκληση για τους εργαζόμενους και τους νέους τη χώρας.

Για άλλη μία φορά η ΝΔ επιλέγει να καταγγείλει τα μέτρα που η ίδια εφάρμοσε και τις πολιτικές που υλοποίησε, μειώνοντας τους μισθούς και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις.

Με νομοθετική πράξη του 2012, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μείωσαν τον κατώτατο μισθό κατά 22% και για τους νέους έως 25 ετών κατά 32%, μειώνοντας παράλληλα και το επίδομα ανεργίας.

Υλοποίησαν έτσι, μέσα σε ένα βράδυ, τη μείωση των αμοιβών της πλήρους εργασίας κάτω από τις αμοιβές της μερικής απασχόλησης, και την υπερασπίστηκαν ως απαραίτητο βήμα για την έξοδο από την κρίση.

Υλοποίησαν και υπερασπίστηκαν την κατάργηση στην πράξη του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που οδήγησε τους μισθούς σε ραγδαία πτώση.

Πρόκληση αποτελεί, επίσης, να υπόσχεται μείωση της ανεργίας το κόμμα που, επί των ημερών του, έφτασε στο ρεκόρ του 27,9% και παρέδωσε ανεργία υψηλότερη από αυτή που παρέλαβε.

Η ΝΔ έχει ταυτιστεί με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τη λεηλασία μισθών και δικαιωμάτων και με την εκτίναξη της ανεργίας.

Είναι δικαίωμα της ΝΔ να καταγγέλλει τον εαυτό της και τις πολιτικές της επιλογές, το να τις αποδίδει όμως στη σημερινή κυβέρνηση συνιστά πολιτική απάτη.

Για άλλη μία φορά η ΝΔ υπόσχεται ανάπτυξη για τους λίγους χωρίς καμία προστασία της εργασίας. Υπόσχεται επιστροφή στον δρόμο που μας έφερε στη χρεοκοπία. Αυτό τον δρόμο θα τον περπατήσει μόνη της».

Πηγή: Enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση