Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

  Το παρασκήνιο της συνάντησης Μακρόν - Τσίπρα με Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες


  Εξαιρετικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση που είχαν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με 80 Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες.

  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, στο κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως έχει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και πως συνειδητά επέλεξε τη χώρα μας ως πρώτο σταθμό των επίσημων επισκέψεών του ως Πρόεδρος.

  Όπως τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης, οι Γάλλοι επιχειρηματίες ήταν πολύ φιλικοί και μάλιστα ο εκπρόσωπος μιας κατασκευαστικής εταιρείας είπε χαρακτηριστικά «δεν φύγαμε στα δύσκολα από την Ελλάδα, τώρα με την ανάκαμψη των δεικτών και την αναθέρμανση της οικονομίας, θα στηρίξουμε τη χώρα».

  Εμανουέλ Μακρόν και Αλέξης Τσίπρας συμφώνησαν και επεσήμαναν πως ευρωπαϊκές εταιρείες δεν εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης για να επενδύσουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έρθουν επενδυτές από Τρίτες Χώρες να καλύψουν το κενό και πως τώρα θα πρέπει και οι ευρωπαϊκοί όμιλοι να έρθουν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο κομμάτι αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και ειδικά στους υδρογονάνθρακες, έπειτα από διάλογο που είχε ο εκπρόσωπος της Total με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν και τα προβλήματα, κυρίως γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες μετά από κάλεσμα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ώστε να μιλήσουν για τις δυσκολίες που έχουν όσοι έχουν επενδύσει ήδη στη χώρα μας αλλά και οι ξένοι που ενδιαφέρονται να έρθουν.

  Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, όλοι αναγνώρισαν τη σημασία των επενδύσεων για να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και να δοθεί έμφαση στις νέες τεχνολογίες, την ενέργεια και όλα αυτά με σεβασμό και στο περιβάλλον.

  Όσον αφορά στην τράπεζα Αττικής, ο πρόεδρός της, απάντησε πως δεν ισχύουν τα όσα έχουν ακουστεί για τη Societe Generale αλλά πρόσθεσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες γαλλικές τράπεζες.

  Ακούστε το ηχητικό:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Το παρασκήνιο της συνάντησης Μακρόν - Τσίπρα με Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες Rating: 5 Reviewed By: Press- gr