GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένταση στο κόμμα της Μέρκελ μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

Οι μεγάλες απώλειες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές της Κυριακής προκαλούν εντάσεις στο εσωτερι...


Οι μεγάλες απώλειες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές της Κυριακής προκαλούν εντάσεις στο εσωτερικό του και επικρίσεις κατά της καγκελαρίου. 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου του CDU επικράτησε αναβρασμός, όταν η Μέρκελ πρότεινε την παραμονή του Φόλκερ Κάουντερ ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν φώναξε εκνευρισμένος «μέχρι πότε θα ισχύει αυτό;», για να τον κατηγορήσει ο κ. Κάουντερ ότι «τηλεφωνεί από δω κι από κει προκειμένου να διαμορφώσει διαφορετική πλειοψηφία».

Την τάξη ανέλαβαν να αποκαταστήσουν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, «έβαλε στη θέση του» τον Σπαν, όσο και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ.

Τελικά, ο Κάουντερ επανεξελέγη, χωρίς αντίπαλο, με 186 ψήφους υπέρ, 53 κατά και έξι αποχές, ενώ οι διαρροές ερμηνεύθηκαν ως δυσαρέσκεια των βουλευτών για το αποτέλεσμα των εκλογών, ακόμη και ως «κώδωνας κινδύνου» για την ίδια την Καγκελάριο, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση