Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  Σταθάκης: Η διαιτησία θα αποφασίσει για τις Σκουριές


  Οξύτατη κριτική δέχθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε δύο ερωτήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου από τη ΔΗΣΥ και του Αριστείδη Φωκά από την Ένωση Κεντρώων, στη Βουλή, όσον αφορά στην αδειοδότηση για εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές από την Eldorado Gold.
  «Το θέμα της αδειοδότησης θα κριθεί στη διαιτησία, όπου και έχει παραπεμφθεί», είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι οι θέσεις εργασίας στις Σκουριές είναι απόλυτα διασφαλισμένες.
  Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον υπουργό ότι είναι εχθροί των επενδύσεων και πως ό,τι δημιουργεί στη κυβέρνηση πρόβλημα ψήφων «το πάει αργά, ώστε να γίνει μετά τις εκλογές».
  Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο κ. Φωκάς, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «έχετε βάλει τρικλοποδιά στην εταιρεία. Βάζετε σημαντικά εμπόδια. Δεν μπορείτε να δίνετε άδεια μονό να σκάβουν τούνελ. Η εταιρεία ήρθε εδώ για να κερδίσει και μιλάμε για ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Η εντύπωση που δίνετε στον κόσμο είναι ότι δεν θέλετε να γίνει η επένδυση».
  Ο κ. Σταθάκης, αφού διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα στα κρυφά», εννοώντας ότι όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει όπως προβλέπεται, αναφέρθηκε στην τρίτη άδεια για τις Σκουριές, τονίζοντας πως η «τρίτη άδεια δεν έχει δοθεί ποτέ, διότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει πειστεί για το ποσοστό του αρσενικού που υπάρχει στην περιοχή».
  Μάλιστα, επισήμανε ότι το θέμα της Ολυμπιάδας έχει λυθεί και άφησε να εννοηθεί ότι είναι ελλιπής η μελέτη για τη κατασκευή του εργοστασίου μεταλλεύματος, ενώ για τις Σκουριές υπενθύμισε ότι δεν είχαν πειστεί ούτε οι προκάτοχοί του.
  Υπογράμμισε, δε, πως «πρέπει να εξαντλούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις, όπως η περιβαλλοντική προστασία και να διασφαλιστεί το καταστατικό όφελος του ελληνικού δημοσίου».
  Μάλιστα, αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ για τη στάση της στην υπόθεση αυτή, κάλεσε τα κόμματα να απέχουν από μία εταιρεία που έχει μια κουλτούρα που προσβάλει την λειτουργία μιας ευρωπαϊκής χώρας, όπως είπε χαρακτηριστικά.
  Δείτε  το βίντεο:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σταθάκης: Η διαιτησία θα αποφασίσει για τις Σκουριές Rating: 5 Reviewed By: Press- gr