GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ: Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιαστεί η πολιτική ατζέντα για το μέλλον της ΕΕ

Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει την πολιτική ατζέντα για το μέλλον της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως δήλω...


Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει την πολιτική ατζέντα για το μέλλον της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως δήλωσε ο ίδιος από το Ταλίν της Εσθονίας.

«Χθες βράδυ είχαμε μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση. Θα χρησιμοποιήσω αυτή τη συζήτηση για να δημιουργήσω αυτό που θα ονομάσω "ατζέντα των ηγετών για το 2017 και το 2018", φυσικά σε συνεργασία με όλα τα κράτη-μέλη και θα παρουσιάσω αυτή την πολιτική ατζέντα σε δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Τουσκ, προσερχόμενος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Σε αυτή τη διαδικασία θα σεβαστώ όπως πάντα τρεις βασικές αρχές: πρώτον, την ανάγκη να βρεθούν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, δεύτερον την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος βήμα-βήμα, θέμα προς θέμα, και τρίτον και σημαντικότερο, την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα των 27 κρατών-μελών, επίσης στο πλαίσιο νέων ιδεών. Και τέτοιες υπήρξαν πολλές. Αλλά ακόμα κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό είναι σαν διαγωνισμός της Eurovision, και ίσως είναι, προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι μαζί, θα το αξιοποιήσουμε σωστά, αν τραγουδήσουμε με μία φωνή», πρόσθεσε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση