GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Ολονύκτια μάχη με το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει το πευκοδάσος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Παρό...


Ολονύκτια μάχη με το πύρινο μέτωπο που συνεχίζει να καίει το πευκοδάσος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Παρόλο που η κατάσταση έχει βελτιωθεί τις τελευταίες ώρες, καθώς κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι, υπάρχουν δεκάδες, διάσπαρτες, εστίες φωτιάς που εξακολουθούν να καίνε το δάσος και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ελπίζουν ότι δεν θα φυσήξουν ισχυροί άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν άγρυπνοι στις αυλές των σπιτιών τους αφού οι πύρινες «γλώσσες» έφθασαν μέχρι τον οικισμό Μόλα Καλύβα. Ο μέχρι στιγμής ανεπίσημος απολογισμός αναφέρει ότι από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια στην περιοχή της Μόλα Καλύβα, ενώ μεγάλες εκτιμάται ότι είναι οι καμένες εκτάσεις στο πευκοδάσος. Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και σε εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

«Ήταν φρίκη. Πάθαμε σοκ. Νιώσαμε εγκλωβισμένοι. Η πρώτη σκέψη ήταν να μαζέψουμε τα απολύτως απαραίτητα σε περίπτωση που θα έπρεπε να εκκενωθεί ο οικισμός» περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πανδώρα Κουγκαριώτου, ιδιοκτήτρια επιχείρησης στην Μόλα Καλύβα, τις πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Ο Σωτήρης Χρηστοφορίδης, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μέσα σε λίγα λεπτά είδε το δάσος να λαμπαδιάζει. Όπως περιέγραψε, «τα κουκουνάρια των πεύκων έσκαγαν σαν βόμβες δημιουργώντας συνεχώς νέες εστίες φωτιάς. Χωρίς δεύτερη σκέψη σπεύσαμε με ότι μέσα διαθέταμε να βοηθήσουμε στην κατάσβεση».

Με λάστιχα κάτοικοι του οικισμού βρέχουν τις αυλές των σπιτιών τους, ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες εξοχικών που είχαν ολοκληρώσει τις διακοπές τους και είχαν φύγει από την περιοχή, επέστρεψαν στην Μόλα Καλύβα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση