GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Χαλκιδική, Σέρρες, Δράμα και Θεσσαλονίκη

72 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε 24 ώρες. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ...


72 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε 24 ώρες. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές που ξέσπασαν χθες στη Δράμα και στις Σέρρες. Συγκεκριμένα, στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακος της Δράμας επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη πετζετέλ.

Στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτρά Σιδηροκάστρου στις Σέρρες, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Βελτιωμένη χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος την κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

H προσπάθεια να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτήν τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 25 οχήματα, 50 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης, στον δρόμο προς τα Πετροκέρασα.

Αυτήν τη στιγμή την πυρκαγιά προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 10 πυροσβεστικά οχήματα με 22 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά ξεκίνησε σχετικά χαμηλά από την περιοχή προφήτης Ηλίας, κοντά στο χωριό Λιβάδι και οι βόρειοι άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς την πλαγιά. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο, η βλάστηση είναι κυρίως πουρνάρια.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση