Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

  Καναδάς: Παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη φλεγόμενη Βρετανική Κολούμπια - ΦΩΤΟ


  Οι αρχές της Βρετανικής Κολούμπια, η οποία πλήττεται από αλλεπάλληλες δασικές πυρκαγιές από την αρχή του καλοκαιριού, παρέτειναν χθες Παρασκευή για τέταρτη φορά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την οποία έχουν κηρύξει, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αντιμετωπιστούν οι 150 και πλέον φωτιές που συνεχίζουν να μετατρέπουν δασικές εκτάσεις σε αποκαΐδια σε αυτή την επαρχία του δυτικού Καναδά.

  Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου και παρατάθηκε ως τις 15 Σεπτεμβρίου.

  Το μέτρο επιτρέπει την ταχύτερη κινητοποίηση πόρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του πληθυσμού.

  Η Βρετανική Κολούμπια βιώνει τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές της ιστορίας της και ταυτόχρονα ένα από τα πιο ζεστά και ξηρά καλοκαίρια της.

  Στο σύνολο της επικράτειας της επαρχίας, συνεχίζουν να καίνε 160 πυρκαγιές και 3.600 άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους.

  Από τις αρχές του καλοκαιριού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους περίπου 45.000 κάτοικοι της επαρχίας.

  Οι αρχές χορηγούν στους πληγέντες ένα βοήθημα 600 καναδικών δολαρίων (400 ευρώ) ανά οικογένεια κάθε δύο εβδομάδες έως ότου οι πληγέντες να μπορέσουν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

  Από τον Απρίλιο, έχουν καταστραφεί πάνω από 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων, μια έκταση δίχως προηγούμενο στην επαρχία. Για να γίνει μια σύγκριση, η έκταση αυτή είναι ίση με το ένα τρίτο του Βελγίου.

  Η μεγαλύτερη φωτιά στην επαρχία είχε ξεσπάσει πριν από δύο μήνες και μαινόταν χθες σε μια περιοχή έκτασης περίπου 4.930.000 στρεμμάτων σε μια ιδιαίτερα αραιοκατοικημένη, ορεινή περιοχή, δυτικά της πόλης Κενέλ.

  Για την αντιμετώπιση μόνο αυτής της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς επιχειρούν σχεδόν 600 πυροσβέστες, 30 ελικόπτερα και 89 εκσκαφείς, σύμφωνα με την υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Καναδάς: Παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη φλεγόμενη Βρετανική Κολούμπια - ΦΩΤΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr